ANKARA - Ankaralı fotoğraf sanatçıları 21 yıldır fotoğraf çalışmaları içinde gelenkeselleşen fotoğraf sergilerinin bu yıl ilkini Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Çetinkaya Salonun’da gerçekleşktirildi.

Ankaralı fotoğraf sanatçılarından oluşan Ankara Fotoğraf Gurubu (AFG)  "üç renk" olarak düzenlen karma sergide bir araya geldiler. Açılışını Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yaptığı sergiye çok sayıda sanat sever ve fotoğraf sanaçsı ilgi gösterdi.

Fethi Yaşar yaptığı konuşmada; "Belediyemiz sanata ve sanatçıya veridiği değeri bir kez daha göstermiştir. Bu tür sanatsal çalımaların ilçemiz kongre ve kültür binsında olmasından dolayı menuniyet duyduğumu, sosyal belediyeciliğin gereği sanata ve sanatçıya verilen değerin bu tür salonlarla dahada zengineleşeceğini, buna benzer sanatsal sergilerimizin sanat adına değerli bir yeri olduğunu" söyledi.

Anakara Fotoğraf Gurubu yöneticisi Tacettin Teymur da, "Ankara Fotoğraf Grubu 1995 yılından beri faaliyetlerini Tacettin Teymur atölye grubu olarak sürdürmektedir. Şu zamana kadar 22 sergimizi Ankaralı sanat severlerlerle buluşturduk. Çalışmalarımız 4 atölye grubu olarak devam etmektedir. Ayrıca gurubumuz fotoğraf sanatını seven tüm fotoğraf sevenlerede açıktır."

Teymur, "Bir yıldır çalışmalarımızın sonucu arkadaşlarımla çalışmalarımızın meyvelerini sergilemenin gururu içinde olduğumuzu, bundan sonrada ikinci sergimizi, 5 Haziran’da Çiğdemin Derneği’nde "Manzaralar", üçüncüsünü ise 20 Haziran’da Çankaya Belediyesi’nin Galeri Kara Salonu’nda "Manzara, Portre ve üç renk" olarak sanat severlerle olacak" diye ifade etti.