ANKARA - Ankara'nın Keçiören ilçesinde yaşayan erkek kuaförü Gökhan Ceylan, iş yerinde baktığı kanarya ölünce annesiz kalan yavrusunu bebe bisküvisinden mama yapıyor.

Ceylan'ın, iş yerinde beslediği kanarya ölünce 3 günlük yavrusu annesiz kaldı. Yavrunun yaşamını sürdürebilmek için arayışa giren Ceylan, kuş yetiştiricilerinden bilgi aldı. Ceylan, yetiştiricilerin tavsiyesi üzerine bebe bisküvisinden mama yaparak kürdan yardımıyla yavru kanaryayı beslemeye başladı.

Her sabah iş yerini açan Ceylan, ilk iş olarak bir haftalık olan kanaryanın mamasını yapıp karnını doyuruyor.

Ceylan, bir sabah iş yerine geldiğinde beslediği kanaryayı 3 günlük yavrusunun yanında ölü bulduğunu söyledi.

Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığını belirten Ceylan, şöyle konuştu:

"Hobi amaçlı beslediğim için kuşlarla ilgili geniş bilgiye sahip değildim. Öğrendiğim bilgilerle annesi ölen kuşun bakıcılığını mecburen ben yapıyorum. Bebe bisküvisini ıslatarak muhallebi haline getiriyorum. Daha sonra kanarya yavrusunu besliyorum. Zaten 23 günlük olunca yardıma ihtiyaç duymadan kendisi beslenebilecekmiş. Bu yavruyu yaklaşık bir ay besleyeceğim. Ondan sonra kendisi yemeye başlayacak. Yaklaştığım zaman hemen anlıyor. Yerinden dışarı çıkıp üzerime atlayacak derecede heyecanlanıyor. Mamasını yedirdikten sonra da uyuyor."