Balıkesir'de, annesini evinden alıp sırtında taşıyarak yakındaki okula oy kullanmaya götüren CHP'li Namık Havutça, bu ili ikinci kez parlamentoda temsil edecek.

Annesi Nadide Havutça'yı (82) oy kullandığı okula kadar sırtında taşıyan Namık Havutça, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem Balıkesir'de hem ülke genelinde başarılı bir seçim dönemi geçirdiklerini belirterek, bu başarının, annelerin dualarıyla geldiğini bildirdi.

Havutça, şöyle devam etti:

"Seçim sandığına giderken yürüme güçlüğü çeken anamı sırtımda taşırken kendime şu sözü verdim, sadece anamızı değil, bütün Türk milletini sırtımızda taşımaya talibiz. 7 Haziran seçimlerine yönelik Balıkesir çapında büyük bir kampanya yürüttük. Bu yola annemin elini öpüp hayır duasını alarak çıktım. Seçim günü mahallemizde yürüme güçlüğü olan annemi sırtıma alarak, sandığına başına gittik. Elini öperek, ülkemiz için hayırlı bir seçim sonucu olması için gittik. Bütün işsizlerin, atanamayan öğretmenlerin, köylülerin, hayvancıların, esnafımızın, Türkiye'nin sorunlarını çözmeye hazırız. Milletimizi sırtımızda taşımaya talip olarak siyaset yapacağız. Ankara'da onların hakları için, onların sorunlarının çaresi olarak yer alacağım."

AK Parti'nin tek başına iktidar olacak milletvekili sayısına ulaşamadığını hatırlatan Havutça, sandıkta seçmenin bir mesaj verdiğini kaydetti.

Mesajın iyi anlaşılmasını isteyen Havutça, "Aşırı güç gösterilerine, 4 yıldan beri şımarık, kontrolsüz bir güç olarak kendilerini Türkiye'nin tek sahibi sananlara karşı Türk halkı sert bir tepki gösterdi ve kırmızı kart gösterdi. Adalet ve Kalkınma Partisi birinci oldu ancak millet, iktidar yetkisi vermedi" ifadesini kullandı.

Havutça, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, en fazla oy alan partinin genel başkanı olduğu için Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hükümeti kurma görevi vereceğini belirtti.

Hükümet kurulması konusunda sıkıntı yaşanmayacağını ifade eden Havutça, "Buyursunlar, Türkiye'de hükümet kursunlar. Biz de güven oylamasıyla beraber tavrımızı belirleyeceğiz. Türkiye'de bu sorumluluk şu an onlara aittir" diye konuştu.