Rusya'daki kriz nedeniyle turizmde yaşanan durgunluk, Ramazan Bayramı ile hareketlendi. Otellerdeki doluluk oranı, arzu edilen seviyelere ulaştı.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın turizm açısından beklendiği gibi hareketli geçtiğini söyledi. Bu hareketliliğin turizmcileri sevindirdiğine işaret eden Ayık, "Tesislerimizdeki doluluk oranı arzu edilen seviyelere ulaştı. Temennimiz, bu hareketliliğin eylül ortasına kadar devam etmesi" dedi.Başkan Ayık, hareketliliğin okulların açıldığı döneme kadar devam etmesini beklediklerini kaydetti.Rus turist konusunda krizin devam ettiğini ancak farklı ülkelerden Türkiye'ye gelen turistlerde artış olduğunu anlatan Ayık, "Özellikle Almanya'dan ilk 6 aylık dönemde artış vardı ve devam ediyor. Rusya'da azalma var. İç pazar ise hareketlendi" diye konuştu. Ayık, turizmdeki hareketlenmede iç pazarın etkin rol oynadığını belirtti. İnsanların yaz ayları dolayısıyla sahillere akın ettiğini ancak iç kesimlerdeki otellerde de bir hareketlilik yaşandığını söyleyen TÜROFED Başkanı Ayık, "İnsanlar zevklerine, yaşam tarzlarına göre tatillerini geçiriyorlar. Kıyıda tatil yapanlar yoğunluktaydı ancak yaylalarda, kaplıcalarda da tatilini geçiren çok insan oldu" dedi. Turizm sektöründe geçen seneyle kıyasla turist sayısında bir miktar kayıplar yaşanacağını ve bunun minimum düzeyde kalmasını arzuladıklarını dile getiren Osman Ayık, "Sayısal anlamda kayıplar minimum düzeyde olacaktır ancak gelir anlamında ciddi kayıp söz konusu" diye konuştu.

Havalimanında uçak hareketliliği rekoru

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Başmüdürü Osman Serdar, yaptığı açıklamada, 18 Temmuz'da Antalya Havalimanı'nın uçak trafiği konusunda tüm zamanların rekorunun kırıldığını söyledi.

Cumartesi günü bin 12 uçakla 169 bin yolcunun uçuş yaptığını söyleyen Serdar, "Yolcu sayısı olarak değil, uçak sayısı açısından tüm zamanların rekoru kırıldı. Bir günlük trafikte uçak sayısı geçen yıl bin 10'du. Cumartesi günü bin 12 uçak iniş ve kalkış yaptı" diye konuştu.Serdar, yolcu sayısı açısından ise geçen yıl bir günde 182 bin rakamını gördüklerini, bu yıl ise günlük en yüksek yolcu sayısının 169 bin olduğunu ifade etti. Yolcu memnuniyetini esas alan bir çalışma yürüttüklerini anlatan Serdar, "14 bin çalışanımızla hizmet veriyoruz. Yapılan anketler sonucunda yüzde 95'e ulaşan memnuniyeti sağlamış durumdayız. Bu açıdan havalimanı çalışanlarımızı kutluyoruz" dedi.