HABER MERKEZİ- VSY Biotechnology; Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı tarafından Türkiye’nin ilk ve tek biyoteknoloji Ar-Ge Merkezi olarak onaylanmasının ardından, tüm dünyada ses getiren yenilikçi ürünlerini birbiri ardına sağlık uzmanlarıyla tanıştırmaya devam ediyor. Firma, sağlık biyoteknolojisi alanında üretim yapan tüm dünya markalarıyla yarışacak daha birçok yeni ürünü piyasaya sunacak.

Ar-Ge Merkezi; Mikronütrisyon (ortopedik ve gözle ilgili besleyeci ürünler), Hibrit Kontakt Lens, Korneal Halkalar, Teleskopik Göz içi Aparatlar, Plastik Cerrahi ve Dermatoloji için Dermafiller, dolgu malzemeleri üzerindeki çalışmalarının sonuna yaklaştı. Klinik testlerin ardından ürünlerin kısa vadede piyasaya çıkması bekleniyor.

Amerika’da geçerli bir patent olan VSY Biotechnology, bu yıl içinde 3 yeni patent başvurusu daha gerçekleştirdi.VSY Biotechnology 5 yıl içerisinde ise 36 yeni projeyi tamamlamayı planlıyor.

DR. VARLIBAŞ, AR-GE BELGESİ’Nİ BAKAN IŞIK’IN ELİNDEN ALDI

VSY Biotechnology CEO’su Dr. Ercan Varlıbaş, geçtiğimiz aylarda Ankara’da düzenlenen 3. Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın elinden Ar-Ge Belgesi’ni almıştı. Dr. Varlıbaş’tan VSY Biotechnology’nin son Ar-Ge faaliyetleri hakkında bilgi alan Bakan Işık, firmanın yenilikçi ürünlerinden etkilendiğini belirtmişti.

Bakan Işık: "Ekonomide güçlü olmak istiyorsanız teknolojide, teknolojide güçlü olmak istiyorsanız bilimde de öncü olmalısınız. Bakanlık olarak, bilimsel çalışmalar kadar ortaya çıkan yenilikçi fikirlerin teknolojiye ve ürüne dönüşümünden ticarileşmesine kadar geçen bütün aşamaları destekliyor, ülkemizin beyin gücünü değere dönüştürmek için bağlı ve ilgili kuruluşlarımızla birlikte elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.