Bir önceki yıl 26 milyon avroluk satışın yapıldığı ve bu sene üçüncüsü düzenlenecek fuarda, Andy Warhol, Joan Miro ve Banksy gibi dünyaca ünlü isimlerin eserleri görülebilecek

İSTANBUL - Geçen yıl çok sayıda kolleksiyonerin ziyaret ederek 26 milyon avroluk satışın yapıldığı fuarda bu sene Andy Warhol, Joan Miro ve Banksy gibi dünyaca ünlü isimlerin eserleri görülebilecek.

Uluslararası çağdaş ve modern sanat fuarı Artinternational, 4-6 Eylül'de Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre fuara, İspanya'dan Çin'e, İtalya'dan Bulgaristan'a, 27 ülkeden 87 galeri ve 400'den fazla sanatçı katılacak.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek fuarın yönetmenliğini Dyala Nusseibeh, sanat yönetmenliğini ise Stephane Ackermann üstleniyor.

Fuar kapsamında, Leyla Tara Suyabatmaz, Yeşim Turanlı, Ursula Krinzinger ve Leila Heller'den oluşan seçim komitesinin değerlendirmesi sonucu belirlenen galeriler, İstanbul'da sanatseverlerle buluşacak.

Artinternational'a dünyanın köklü ve seçkin galerilerinden Paul Kasmin Gallery, Pearl Lam Galleries, Gallery Lelong, Deweer Gallery, Robert Miller Gallery'nin bir kez daha yer alacağı fuara, Londra'dan Victoria Miro, Bombay'dan Sakshi Gallery, Almatı'dan Aspan Gallery, Hong Kong'dan Galerie Du Monde ve New York ile Londra'dan Aicon Gallery ilk kez katılacak.

Çok sayıda ünlü isim gelecek

İngiltere'nin köklü galerilerinden Andipa standında dünyaca ünlü isimlerden Banksy, David Hockney, Andy Warhol ve Grayson Perry'nin eserleri yer alacak.

Fuarda ayrıca ilham verici çizgileri ve heykelleriyle dikkat çeken Fabien Merelle, 1988 Turner Prize Ödüllü İngiliz heykeltıraş Tony Cragg, güncel sanatın kışkırtıcı isimlerinden Jan Fabre, eserleri önemli koleksiyonlarda yer alan ve özellikle suluboya resimleriyle bilinen Walton Ford ile yirminci yüzyıl modern sanatının sıra dışı ve ilham verici isimlerinden sayılan Katalan sanatçı Joan Miro'nun resimleri de görülebilecek.

İşleri Türkiye'de ilk kez geçen yıl ArtInternational'da sergilenen ve kendini seçtiği bir fonla aynı desene boyayarak gizlenen "Görünmez Adam" lakaplı Çinli sanatçı Liu Bolin de fuara katılan isimler arasında olacak.

İspanya fuara, ADN Galeria, Angels Barcelona, Galeria Carles Tache, Galeria Joan Gaspar, Galeria Joan Prats, Galeria Senda, Galeria Sicart, Galeria Trama, Miguel Marcos Gallery, N2 Galeria, Poligrafa Obra Grafica, Galeria Valid Foto BCN, Galeria Javier Lopez, Sabrina Amrani Gallery ve Galeria Horrach Moya olmak üzere toplam 15 galeriyle katılacak.

Türkiye'den 12 galeri katılıyor

ArtInternational'ın Türkiye ayağında, uluslararası sergiler ve başarılar dikkate alınarak yapılan seçim sonucu, .artSümer, Dirimart, Galerist, Galeri Nev, Galeri Zilberman, Pi Artworks, Pilot, Rampa, Sanatorium ve x-ist gibi geçen yıl katılan galerilerin yanı sıra Kuad, Öktem&Aykut and The Empire Project gibi yeni galeriler fuarda yer alacak.

Ziyaretçileri heykeller karşılayacak

Haliç Kongre Merkezi'nin terasına özel hazırlanan açık hava heykel galerisi "By The Waterside"da bu yıl, Sariev Contemporary'den Rada Boukova ve Stefan Nikolaev, Galeria Carles Tache Projects'ten Javier Perez, Aspan Gallery'den Yerbossyn Meldibekov, Dirimart'tan Ichwan Noor, Galerist'ten Şakir Gökçebağ, Pi Artworks'ten Paul Schwer, Galeri Zilberman'dan Guido Casaretto ile Walid Siti ve Lisabird Contemporary'den Karl Karner'in heykelleri sergilenecek.

Geleceğin sanatçıları fuarda yetişiyor

Ülker Çocuk Sanat Atölyesi bu yıl da küçük ziyaretçileri sanatla buluşturacak. Fuar alanına kurulacak atölyede çocuklar, eğlenerek öğrenecek, özel eğitmenler ve danışmanlar eşliğinde sanata yakınlaşma fırsatı bulacaklar.

Sanatın tarihsel gelişimini İnteraktif Sanat Tarihi Tüneli'ni gezerek ve deneyimleyerek öğrenecek olan küçük ziyaretçiler, serbest boyamadan kolaja ve duvar boyamaya pek çok farklı çalışmayla özgürce resim yapacak ve fuara özel tasarlanan bisikletlerle "spin painting" yapacak.

Geçen yıl 20 binden fazla kişinin ziyaret ettiği fuara, bin 500'ün üzerinde koleksiyoncu ile sanat tüccarı katılırken, 26 milyon 500 bin avroluk satış gerçekleştirilmişti.