ASELSAN olay algılama,  trafik verilerinin ölçümü, kavşak katılım denetimi, yolcu bilgilendirme ve yönlendirme, video yönetimi, araç ve plaka tanıma gibitrafik ve otomasyon sistemleri için yatırım teşviklerinden yararlanmaya hak kazandı.

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin gündelik hayatı kolaylaştırma ve ulaştırma hizmetlerinin kalitesini artırmaya yönelik geliştirdiği sistemlerin üretimi, yatırım teşvik mekanizması kapsamına alındı.

Şirket, trafik ve otomasyon sistemleri ile mobil keşif gözetleme sistemleri üretimini genişletmek için çalışma yaptı. Bu çalışmayla yılda 644 set trafik ve otomasyon sistemi ve 6 set mobil keşif gözetleme sistemi üretim kapasitesine ulaşılması amaçlanıyor.

Sabit yatırım tutarı 10,3 milyon lirayı bulan proje için 2 milyon 762 bin dolar makina ithalatı yapılması öngörülüyor.

Proje, yüzde 80 vergi indirimi, yüzde 40 yatırım katkısı, KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti gibi teşviklerden yararlandırılacak.

ASELSAN'ın geliştirdiği trafik yönetim sistemleri, yolların daha etkin kullanımı ve trafik kazaların engellenmesi amacıyla olay algılama, hava/yol durumu ölçümü, trafik verilerinin ölçümü, kavşak katılım denetimi, yolcu bilgilendirme/yönlendirme ve video yönetimi gibi fonksiyonları gerçekleştiriyor.

Otomasyon sistemleri kapsamında ise araç ve plaka tanıma, ileri tarım otomasyon, afet ve acil durum yönetim sistemleri geliştirilip hizmete sunuluyor.