ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, 22 Mart Dünya Su Günü ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ankara'nın 2 yıllık su ihtiyacını karşılayacak kadar suyu var. Yine de suyun tek damlasını bile boşa akıtmamalı" dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dünya Su Günü’nün önemini vurgulayan Tahiroğlu, dünya genelinde temiz suya erişimin ve suyu yönetmenin öneminin daha da arttığını ifade etti. Tahiroğlu, şunları kaydetti:

"Ankaralılara temiz ve sağlıklı su temin edebilmek için 7 gün/ 24 saat özveriyle çalışıyoruz. Su, yaşam için vazgeçilmez ve alternatifi olmayan tek kaynaktır. Bu nedenle su kaynaklarımızı koruyarak kirlenmesini önlemeliyiz."

Ankara’nın barajlarında 700 milyon metreküp su bulunduğunu belirten Tahiroğlu, şunları söyledi:

"Ankaralı vatandaşlarımıza bu vesileyle şu müjdeyi de verebiliriz; Yapılan yatırımlar ve son dönemdeki yağışlarla, Ankara’nın en az 2 yıl boyunca ihtiyacını karşılayacak miktarda suyumuz var. Ancak yine de suyun tek damlasını bile boşa akıtmamalı.

Türk ve dünya standartlarına uygun ve içilebilir kalitedeki musluk suyumuzu vatandaşlarımız rahatlıkla tüketebilirler. Herkesin Dünya Su Günü'nü kutluyor, bu vesilesiyle de hiç kimsenin su problemi yaşamadığı, temiz ve sağlıklı suyla dolu bir dünya temenni ediyorum."