Haber Merkezi - Yerel seçim için bugun sandık başına giden vatandaşlardan bazıları, verdikleri ilginç görüntülerle dikkat çekti. Astornot kostümü giyenler, Hacivat kılığında gelenler, hayvanlıyla gelenleri kral kostümüyle dikkat çekenler ve daha fazlası ilgiyi üzerine topladı.

Astronot

Düzce'de muay thai milli sporcusu Muhammet Bişgin, oy kullanacağı okula kendi tasarladığı astronot kostümüyle geldi. Evinden astronot kostümünü giyerek çıkan 34 yaşındaki Bişgin, büyük ilgi topladı. Bişgin, kıyafeti tasarlarken Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı'dan esinlendiğini belirtti.

Kral Adana

Adana'da 69 yaşındaki Hüseyin Şen ise, giydiği kral kıyafeti giymesi ve taçıyla dikkatleri üzerine topladı. Normalde de Adana'da da taç takarak kentte dolaşması sebebiyle "Adana Kralı" olarak bilinen Şen, kostümüyle oyunu kullandı. Şen, "Kıyafetim turuncu ve beyaz. Bu renkler Adana'nın sembolüdür. Bugün de oy kullanmaya böyle geldim. Benimle fotoğraf çektirenler çok mutlu oluyor. Ben de mutlu oluyorum" dedi.

Hacivat

Yurt içi ve dışındaki bazı etkinliklerde yıllardır "Hacivat" karakterini canlandıran sanatçı Bülent Akay ise, sandık başına "Hacivat" kostümüyle geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Akay, Bursa'nın Osmangazi ilçesinde oyunu kulanırken vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.

İzmir'in Yaka Mahallesi'nde binicilik antrenörlüğü yapan Faruk Ceren ise, oy kullanacağı Yaka Şengül Mustafa Karaca İlkokulu'na at üstünde geldi. Ceren'e ayrıca öğrencisi Karya Kulapa da atla birlikte eşlik etti. "Karamel" ve "Kara İnci" adlı atlarıyla okula giden Ceren, oylarını kullandılar.

Kırgızlar

Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan Kırgızlar ise, seçime de yöresel kıyafetlerini giyip atlarıyla gittiler.Afganistan'ın Pamir Yaylası'ndan 1982 yılında göç eden Kırgız Türkleri, oy kullanmak için Ulupamir İlköğretim Okulu'na geldiler. 

AKP Sözcüsü Çelik: Uygun bir zamanda iade-i ziyaret gerçekleşecek AKP Sözcüsü Çelik: Uygun bir zamanda iade-i ziyaret gerçekleşecek

Efeler

Aydın'ın Germencik ilçesi Dampınar ve Çamköy mahallelerinde yaşayan seçmenler ise, efe kıyafetleri ve yöresel kıyafetlerle oy kullandılar. Efe kıyafeti giyen-rek oy veren vatandaşlar, vatandaşın dikkatini çekti.

Editör: Haber Merkezi