ANKARA  - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77'nci yılında Anıtkabir'i dolduran vatandaşlarca anıldı.

Devlet töreninin ardından kapıları açılan Anıtkabir'i, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen yaşlı genç, kadın erkek çok sayıda vatandaş ziyaret etti.

Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve çiçeklerle Büyük Önder'in manevi huzuruna çıkan vatandaşlar, dua etti ve saygı duruşunda bulundu.

Atatürk'ün mozolesi önünde bazı vatandaşların gözyaşlarına hakim olamadığı, bazı vatandaşların da mozoleyi öptüğü görüldü.

Mozolenin bulunduğu bölüm ile Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni görmek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Fenerbahçeliler Anıtkabir'de

Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç başkanlığındaki 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği (ÜNİFEB) üyeleri de Anıtkabir'i ziyaret edenler arasında yer aldı.

Sarı-lacivert forma ve eşofmanlarıyla Ata'nın huzuruna gelen Fenerbahçeliler, mozoleye çiçekler bıraktı.

Öte yandan, çiçeklerle yapılan büyük boy Türk bayrağı ve Atatürk silüeti, Hitabet Kürsüsü'nün bulunduğu alana bırakıldı. Genç ziyaretçilerin bu bölümde ve tören alanında cep telefonlarıyla gruplar halinde "özçekim" yapması da renkli görüntüler oluşturdu.

Anıtkabir'e gelen bazı gruplar, "Her Türk asker doğar", "Ne mutlu Türküm diyene", "Vatan sana canım feda", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Genciz, güçlüyüz, Atatürkçüyüz" sloganları attı.

Editör: TE Bilisim