ANKARA - Etimesgut’ta, Atayurt Mahallesi etiSEM birimi kursiyerleri, yıl boyunca yaptıkları çalışmaları görücüye çıkardılar. 2015 yılında açılan merkezde ilk sergi ve etkinlik heyecanı yaşandı. Etimesgut Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 400 kursiyerin el emeği göz nuru eserleri sergilenirken, İngilizce, Bağlama, Gitar kursiyerleri de öğrendikleriyle mini konser verdiler. Atayurt Kapalı Pazaryeri'nde düzenlenen programa Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de katıldı.

Halk oyunları ile renklenen programda dekoratif ahşap, kat-ı, yağlı boya eserlerden oluşan resim sergisi açıldı. Serginin açılışını yapan Başkan Demirel, kursiyerlerle birlikte sergiyi gezdi. Bir kursiyer Demirel'e portresini hediye etti.

YAŞAM KALİTESİ ARTIYOR

Programda konuşan Demirel, 2014 yılındaki büyükşehir yasasıyla birlikte Etimesgut'a yaklaşık 13 bin hektar alana sahip 5 mahallenin daha katıldığını hatırlatarak, şunları söyledi: "Bu yeni 5 mahallemiz içinde 5 yeni mahalle daha oluşturarak mahalle sayımızı 38'e çıkardık. Eskişehir yolu güzergahındaki bu mahallelerimizin, ilçemizin diğer mahallelerdeki gibi yaşam kalitelerini artıracak, değerine değer katacak birçok hizmet gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Kapalı pazar, etiSEM birimleri, zabıta noktası ve birçok park ve yeşil alanı hizmete açtık. Atayurt emekli evi ve spor merkezi ile beraberindeki parkları da tamamladık; yakında hizmete açacağız. Mahallelerimizin, belediyemiz dışındaki sağlık, ulaşım gibi sorunlarının çözümü için de ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışma yapıyoruz, girişimlerimiz sürüyor".

Editör: TE Bilisim