Haber Merkezi - Roketsan ana yükleniciliğinde yürütülen ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan Atmaca projesi, resmen başladı. Proje kapsamında alt sistem ve bileşenlerin doğrulanması amacıyla gerçekleştirilen atışta hedef başarıyla vuruldu. Test atışı, yerli ve milli KTJ-3200 turbojet motoruyla yapıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız'dan anayasa eleştirisi: Dili de bozuk MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldız'dan anayasa eleştirisi: Dili de bozuk

Atış hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, “Gelen sese kulak verin; o ses bizi geleceğe taşıyacak. Milli motorlarımızla güçlenen milli platformlarımız, savunma sanayimizin tam bağımsızlık hedefine ivme katıyor, sahada oyunları değiştiriyor" dedi.

Atmaca

Görgün ayrıca şunları da ekledi: “Başkanlığımız himayelerinde başlatılan ve Roketsan tarafından geliştirilen Atmaca füzesi, Kale Ar-Ge tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli Turbojet Motoru (KTJ-3200) ile gerçekleştirdiği atışta, hedefini başarıyla vurdu. Başta mühendislerimiz ve teknik ekiplerimiz olmak üzere projede emeği geçen herkesi yürekten tebrik ederim. Ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun." 

Editör: Haber Merkezi