Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 4 maçta 2 gol yiyen sarı-lacivertli ekip, Avrupa kupalarında ise 5 maçta kalesinde 6 gol gördü

İSTANBUL (AA) - UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında Norveç'in Molde takımına 3-1 mağlup olan Fenerbahçe, ligdeki iyi savunmasını Avrupa arenasına taşıyamadı.

Spor Toto Süper Lig'in ilk 4 haftasında 3 galibiyet ve 1 yenilgi alan sarı-lacivertli ekip, ligdeki rakiplerine karşı daha iyi savunma yaptı. Dört maçta sadece 2 kez kalesinde gol gören Fenerbahçe, 0,5 ortalamada kaldı. Eskişehirspor ve Kasımpaşa maçlarında kalesini gole kapatan "Sarı Kanaryalar", Çaykur Rizespor ve Antalyaspor'dan ise birer gol yedi. Bu maçlarda Eskişehirspor'u 2-0, Kasımpaşa'yı da 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, Antalyaspor'u ise 2-1 yendi. Gol yediği iki maçta sadece 2 puan yitiren sarı-lacivertliler, Çaykur Rizespor ile deplasmanda 1-1'lik eşitliği bozamadı.

Avrupa'da 6 gol yedi

 Fenerbahçe, bu sezon Avrupa arenasında oynadığı 5 maçta ise lige oranla daha kötü savunma yaptı. Bu 5 karşılaşmada 6 golü kalesinde gören sarı-lacivertli takım, böylece 1,2 ortalama tutturdu. "Sarı Kanaryalar", bu 6 golü 2 maçta yedi. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön elemede Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımından deplasmanda 3 gol yiyen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi grup mücadelesinde ise sahasında Molde'nin 3 golüne engel olamadı.

Sarı-lacivertliler, Avrupa maçlarında ise ikişer galibiyet ve yenilgi ile bir beraberlik aldı.Lig maçlarında şu ana dek görev yapan Volkan Demirel, rakiplerinin 2 golüne engel olamadı. Tecrübeli kaleci, Avrupa maçlarında ise 4 maçta 3 gol yedi.

Fenerbahçe'nin sezon başında Porto'dan kiraladığı Brezilyalı kaleci Fabiano ise takımıyla ilk resmi maçında Molde karşısında 3 golü kalesinde gördü.

Ligde hücumda da etkili

 Sarı-lacivertli ekip, Süper Lig'deki maçlarında hücumda daha etkili oldu. Ligde 4 maçta 6 kez gol sevinci yaşayarak 1,5 ortalama yakalayan Fenerbahçe, Avrupa'da ise 5 karşılaşmada 5 gol atıp, 1 ortalamada kaldı.