ANKARA - Aydın Birlikteliği İnisiyatifi tarafından düzenlenen Aydın Köymen Yazı ve Fotoğraf Ödülleri sahiplerini buldu.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, destekleyicileri arasında Çankaya Belediyesi’nin de yer aldığı Aydın Birlikteliği İnisiyatifi tarafından düzenlenen "Popüler Sanat ve Kent" temalı fotoğraf yarışması ve "Kent Sanat İlişkisi" temalı yazı yarışmasının ödülleri, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Bir dönem gazetecilik ve Ankara Belediyesi Kültür Sanat Danışmanlığı da yapan Aydın Köymen’in yaşamından kesitlerin sunulduğu fotoğraf gösteriminin ardından, 90’lı yıllarda İzmir’de katıldığı bir panelden konuşması dostlarıyla paylaşıldı. Panelin yapıldığı yıllarda henüz ortaya atılan globalleşme kavramından söz eden Köymen, globalleşme ve kentlere yansıması üzerine yaptığı konuşmasında bugünleri işaret ediyordu. Kentlerin geleceğinin politik kararlar doğrultusunda belirlendiğini ve doğru olmayan bu kararlara karşı kentleri, semtleri yaşayan insanların savunmalarının kaçınılmaz olacağına vurgu yapan Köymen, kent rantının yaratacağı tahribatı yıllar öncesinden gösterdiği konuşması ilgiyle izlendi.

 ÖDÜLLER ÖZDEN’DEN

Filmin ardından bir teşekkür konuşması yapan Aydın Köymen’in eşi Sinem Köymen, 6 yıl öncesinde yola çıkan Aydın Birlikteliği İnisiyatifinin çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile birlikte yol alırken genç sanatçıları da bu kervana kattığını dile getirerek, katılımcılara teşekkür etti.

"Ben Anadoluyum" başlıklı yazısı ile Nuray Özcan’ın birinciliğe değer görüldüğü yarışmada ikinci olan Tuğba Özer ve üçüncü olan Ümit Müderrisoğlu’nun ödülleri, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden tarafından verildi.

Altışar eserle katılım zorunluluğu getirilen "Popüler Sanat ve Kent" temalı fotoğraf yarışmasında 228 yarışmacının arasından seçilen eserler de sahiplerini buldu. Banu Bilgicioğlu’nun 1., Alev Özcan’ın 2., Osman Maaşoğlu’nun ise üçüncü olduğu yarışmanın ödülleri Mülkiyeliler Birliği Başkanı Erdal Eren tarafından verildikten sonra katılımcılarla fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Çağdaş Sanatlar Merkezi Aliye Berger Sergi Salonu’nda açılan sergi 31 Mayıs’a dek izlenebilir.