Haber Merkezi - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Umman, İran ile İsrail arasındaki yükselen tansiyona dikkat çekerek taraflara itidal çağrısında bulundu.

Umman Sultanı Heysem bin Tarık'ın BAE'ye yaptığı ziyaretten sonra, ortak yazılı açıklama yayımlandı.

Söz konusu açıklamada, Bin Tarık'ın BAE'ye gerçekleştirdiği ziyarette BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan'la bir araya geldiği aktarılırken, görüşmede uluslararası ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı kaydedildi.

Milli Savunma Bakanı Güler, Endonezya Dışişleri Bakanı Marsudi ile bir araya geldi Milli Savunma Bakanı Güler, Endonezya Dışişleri Bakanı Marsudi ile bir araya geldi

Öte yandan, görüşmede bölgenin güven ve istikrarını destekleyen ortak çıkarlar doğrultusunda koordinasyonu güçlendirmeye değinildiği vurgulanan açıklamada, "Bin Tarık ve Al Nahyan, bölgeyi ve halklarını gerilimin tehlikelerinden korumak için tarafları itidale davet etti" ifadeleri yer aldı. 

Açıklamada, Bin Tarık ile Al Nahyan'ın ikili iş birliğinin ilerletilmesi için Umman ve BAE'li ilgili makamların sarf ettikleri çabaları takdir ettiğine işaret edildi.

Editör: Haber Merkezi