KİLİS- Kilis'te hafta başında okul bahçesine roketatar mermisinin düşmesi olayının ardından buruk bir karne töreni yaşandı. Bir kişinin ölümü bir öğrencinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayın ardından bir çok öğrenci karne almaya gelmezken, gelenler ise gözyaşlarını tutamadı. Sadece cam kırıklarının temizlendiği okulda hasarların giderilmesi için herhangi bir çalışmanın yapılmadığı görülürken, bazıveliler yaşanan olaya tepki göstererek, "Bu okul tamir olsa bile çocuklarımızın içindeki yara tamir olacak mı?" diye sordu.

Pazartesi gününden bu yana personel ve öğrencinin idari izinli sayıldığı Eyüp Gökçe İmam Ortaokulu ve Nazlı Ömer Çetin İlkokulu'nda karneler dağıtıldı. Eyüp Gökçe İmam Ortaokulu'nda düzenlenen karne dağıtım töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Bir çok öğrencinin okula karne almaya gelmediği görülürken, gelenler ise yanlarında anne ya da babalarını getirdi.

ÖĞRENCİLER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Bazı öğrenciler olayın yaşandığı bölgeyi görünce gözyaşlarını tutamazken, rehber öğretmenleri ağlayan çocukları teselli etmeye çalıştı. Öğrencilerin bir kısmı da patlama sonrasında duvarlarda oluşan hasarlara yakından bakmak istedi. Öğretmenlerine koşarak sarılan öğrenciler, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından karnelerini aldı.  Öğrencilere hitap eden Okul Müdürü Ahmet Polat, birbirlerine daha sıkı kenetlenmeleri gerektiğini söyleyerek, yaşanan olumsuzlukları beraber atlatacaklarını belirtti.

'ÇOCUKLARIMIZI TEOG'A NASIL HAZIRLAYACAĞIZ?'

Çocuklarıyla birlikte gelen veliler, yaşanan travmayı hafifletmeye çalışırken, kimisi ilgisizlikten dolayı şikayette bulundu. Çocuğunun korkusundan dolayı okula tek başına gelemediğini kaydeden Gülümser Çetin isimli veli, "Biz de olaydan dolayı korktuk. Arkadaşının yaralı halini gördüğü için de kapıdan geçmekte zorlandı." dedi.

Zeynep Güvenç de çocuğunun olayın ardından ağladığını anımsatarak, "Korkuyoruz. Allah yapanları ıslah etsin." ifadelerini kullandı. Okula korka korka geldiklerini anlatan Mustafa Kayalar ise "Çocukların içinde hala korku var. Çocuğum benim de yanında gelmemi istedi bir şey olur diye. Ben de destek amaçlı geldim." şeklinde konuştu.

Yaşanan olaya tepki gösteren Mesude Koktay isimli bir veli de öğrencileri TEOG'a hazırlamakta güçlük çekeceklerini vurgulayarak, "Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na, belediye başkanına sesleniyoruz. Her tarafımız suriyeli. Buna dur desinler. Şu çocuklarımızın haline bakın. Bizlerin ne suçu var? Çocuklarımızın ne suçu var? Karne almaya gelmişiz ama o psikolojiyle nasıl TEOG'a hazırlanacak. Ben 15 gün sonra okula geri nasıl göndereyim? Kolay geçecek mi? Buna bir dur deyin. TEOG'a hazırlanıyorlar. Bu şekildeki okula nasıl gelecekler? Ben tir tir titriyorum. Çünkü olay olduğunda çocuğum buradaydı." diye konuştu.

'ŞU ÇOCUKLARIN GÖZYAŞINA BAKIN, DEVLET NEREDE?'

Patlamada ağır yaralanan Gülten Canpolat isimli öğrencinin yengesi Asiye Canpolat da tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Durumu görüyorsunuz. Bakın çocukların haline. En ufak birşeyde devlet ayağa kalkıyor. Nerede devlet? Şu çocukların gözyaşına bakın. Siz bu gözyaşını dökmek ister misiniz? Evde ağlıyor çocuklar. Başka bir şey olsa, kendi hevesleri olsa anında gelir yaparlardı. 15 gün içerisinde tamir olacak mı bu? Bu tamir olsa çocuklarımızın içindeki yara tamir olacak mı? Sarılacak mı? Sarılmaz, ben zannetmiyorum. Devlet o kadar güzel devletmiş ki herşeyiyle kendini gösterdi."

ÇOCUKLAR KORKUYU TEKRAR YAŞADI

Patlamadan psikojileri en çok etkilenen çocuklar da yaşadıkları korkuyu tekrar hatırladı. Osman Köfteci isimli öğrenci yaralı arkadaşlarının bir an önce iyileşmesi temennisinde bulundu ve karne almaya gelirken de korku yaşadıklarını kaydetti.  Okula gelemeyen arkadaşlarının çantasını da sırtlanan Şahin Özsöyleyen isimli bir başka öğrenci de "Okulumuzun camları kırıldı ve biz eğitim yapamadığımız için çok üzgünüz. Yeniden bomba atılmasından çok korkuyoruz. O yüzden karneleri alıp gideceğiz. Ben arkadaşlarımın çantalarını da evlerine götüreceğim." dedi.

Gözyaşı döken Rabia Çetin de, "Ben olaydan çok korktum. Kapıdan da geçemedim. Çünkü geçtikçe olay gözümün önüne geliyor." ifadelerini kullandı.