ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenlediği "Bahçıvanlık Kursu"na başvurular, 4 Nisan Pazartesi günü başlıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesindeki uzman personel tarafından verilen eğitimlerle, bu yıl da yeni bahçıvanlar yetişecek.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, ücretsiz olan kurslara başvuruların 4 Nisan Pazartesi günü başlayıp, 8 Nisan Cuma günü sona ereceğini belirterek, başvuran ilk 400 kişiye öncelik verileceğini, kurs bitiminde de kursiyerlerin "Bahçıvanlık Kursu Katılım Sertifikası" alacağını söyledi. 10 iş günü olarak 3 dönem halinde düzenlenecek kurslarda ilk 5 gün teorik ve teknik bilgiler verilirken, son 5 gün de Büyükşehir Belediyesi’ne ait merkez seralar, Söğütözü Fidanlığı ile Başkent’in prestijli parklarında pratik yapılacak.

Kamu kurum ve kuruluşları ile halka açık olan kursların ilk dönemi 18 Nisan’da başlayıp 29 Nisan'a kadar sürecek. İkinci dönem 2 -13 Mayıs, üçüncü dönem de 16 - 27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

Kayıt yaptırmak isteyenlerin, 2 vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nın, "Yahya Kemal Caddesi, Tarsus Sokak No: 32 - Yenimahalle" adresine bizzat başvurmaları gerekiyor.