ANKARA- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emeklilerin beklediği banka promosyonuna ilişkin olarak "Bankalarla iyi pazarlık yaparak, bugün elde ettiğimiz büyüklükten emeklilerimiz istifade etsin istiyoruz. Bunun karşılığında da hiç olmazsa bir promosyon alsınlar istiyoruz." dedi.

Bakan Soylu, 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı'nı ve iş sağlığı ve güvenliği alanında gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Ankara Meyra Palace Otel’de düzenlenen toplantıda Bakan Soylu gazetecilerin sorularını cevapladı. Emekli promosyonuna ilişkin sorular üzerine, bankalarla pazarlık sürecinde olunduğunu, ay sonunda karar vereceklerini belirten Soylu, şunları söyledi:

"İki büyüklük vermek istiyorum. Birisi SGK kurumumuz yılda yaklaşık geçen yıl 150-155 milyar civarında, bu sene ise 180-185 milyar civarında ödeme yapmaktadır. Bunları bankalar marifetiyle yapmaktadır. Ayrıca yaklaşık 55-60 milyar civarında sağlık ödemelerimiz var. Yani 240 milyar civarında bankalar üzerinden sirkülasyon sağlıyoruz. Biz istiyoruz ki iyi pazarlık yaparak, bizim elde ettiğimiz SGK sistemimizin içinde bulunduğu büyüklükten emeklilerimiz istifade etsin ve bunun karşılığında da hiç olmazsa bir promosyon alsınlar. Bunlarla ilgili gerek özel bankalarla gerekse kamu bankalarıyla arkadaşlarımız çok önemli görüşmeler ortaya koydular. Biz bu görüşmeleri dikkat ederseniz bu görüşmeleri kamuya açık yapmıyoruz. En son 2 gün önce kamu bankalarımızla bir araya geldik. Ay sonunda elimizdeki tabloya bakıp Başbakanımızla da paylaşıp, sonra bir karar vereceğiz."

ASGARİ ÜCRETTE 70 TL’LİK GELİR VERGİSİ DİLİMİ KESİLMESİ

Bakan Soylu, asgari ücretten 70 TL gelir vergisi dilimi kesileceğine ilişkin ise şunları söyledi:

"İlk işaret fişeği asgari ücretin bin 300 TL olarak belirlendiği Asgari Ücret Tepsit Komisyonu'nda oluştu. Orada bu konuyu tartıştık. İlk kez Türkiye'de bu kadar bir marj oluyor. İlk defa yüzde 30 bir artış söz konusu o yüzden gelir vergisi dilimi de yaklaşık 70 TL'lik bir azalışı ortaya koyuyor. Daha doğrusu bekar ve çocuğu olmayanlar için 70 lira. Onun için bu konuda Maliye Bakanı'mızla da Ağustos sonunda bir araya geleceğiz ve bu konuyu o gün değerlendireceğiz ve o gün sendikalarımızla da bir araya geleceğiz. Bu konudaki kararımızı o dönemde alacağız. Ağustos sonunda hep birlikte bu değerlendirmeleri yapacağız."

MP4 M2
Editör: TE Bilisim