Bu gece gerçekleşecek konser Zorlu Performans Sanatları Merkezi Turkcell Sahnesi'nde. 7-19 yaş gruplarından seçilmiş farklı düzeylerdeki orkestraları beş ayrı şef yönetecek. Garanti Caz Yeşili desteğiyle, tüm yıl boyunca düzenlediği konserleriyle dünya müziğinin yıldız isimlerini misafir eden, Bodrum'un tek New York stilinde canlı performans alanı olan Pannonica, geçtiğimiz Ekim ayında olduğu gibi Kasım gecelerini de değişik grupların performanslarıyla keyifli hale getiriyor

DOĞAN BULGUN/ANKARA

300 ÇOCUK AYNI SAHNEYİ PAYLAŞACAK Mümkün olduğu kadar çok sayıda çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlayarak barışın sesini müzikle duyurmak için çalışan Barış İçin Müzik Vakfı, 2015'te 10. yaşını kutluyor. Bu nedenle vakıf bir özel konserle izleyicilerin karşısına çıkıyor. Bu gece gerçekleşecek etkenlikte Barış İçin Müzik Vakfı'nın farklı düzeylerdeki orkestraları Vivaldi (7-12 yaş), Mozart (10-18 yaş) ve Beethoven (14-19 yaş) Orkestraları'nı beş farklı şef yönetecek. Vakfın sanat yönetmeni Sascha Goetzel, sürekli şefi Samuel Matus, vakıf eğitmenlerinden Özmen Genç, hem Barış İçin Müzik Beethoven Orkestrası üyesi olan hem de Vivaldi Orkestrası eğitmenliğini sürdüren Nihan Türkyılmaz (viyola) ile Ebru Kara (keman) sahnede şef olarak yer alacak. Konserin konuk orkestrası ise Barış İçin Müzik Vakfı’na benzer bir modelle çalışmalarını sürdüren Eskişehir Tepebaşı Çocuk Senfoni Orkestrası olacak. 300 çocuğun aynı sahnede buluşacağı konser repertuvarında Mozart, Vivaldi, Brahms, Strauss gibi bestecilerin eserleri yer alacak. Konser biletlerinin satışından sağlanacak gelirin tamamı Barış için Müzik Vakfı'na bağışlanacak.

Godspeed You! Black Emperor

Post rock'ın efsaneleri sizi çağırıyor! Dünyada milyonlarca hayranı bulunan Godspeed You! Black Emperor, Türkiye'de ilk kez Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde! 1994 yılında bir araya gelen Montreal kökenli post rock grubu Godspeed You! Black Emperor, 17 Kasım'da müzikseverleri Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nin atmosferinde hipnotik bir yolculuğa çıkartacak! 1994 yılında ilk albümlerini yalnızca 33 adet basarak aykırı duruşunu tüm dünyaya sergileyen grup, post apokaliptik bir dünyaya duyduğu özlemi notalarla ruhunuza enjekte edecek. Kayıtlarını Constellation Records ile yayınlayan ilk grup olma özelliğine sahip Godspeed You! Black Emperor, Montreal post rock sahnesinin en önemli gruplarından biri haline geldikten sonra 1998'den 2002 yılına kadar ara vermeden her yıl turneye çıkıp sevenlerini büyülü yolculuklara çıkardı.

PANNONİCA, DÜNYA MÜZİĞİNİN RENKLERİNİ BODRUM’A GETİRİYOR

Garanti Caz Yeşili desteğiyle, tüm yıl boyunca düzenlediği konserleriyle dünya müziğinin yıldız isimlerini misafir eden, Bodrum'un tek New York stilinde canlı performans alanı olan Pannonica, geçtiğimiz Ekim ayında olduğu gibi Kasım gecelerini de keyifli hale getiriyor.

Bodrum’da 2013 yılının sonunda açılan ve canlı performansların gerçekleştiği Pannonica, kısa sürede önemli konser mekânlarından biri haline geldi. Kasım ayında Çarşamba ve Pazar günleri arasında 18.00 ile 02.00 arası açık olan Pannonica’da canlı performanslar saat 21.30’dan itibaren başlıyor.

Cazın muhteşem üçlüsü Ayşe Gencer, İmer Demirer ve Elvan Aracı 27 ve 28 Kasım’da Pannonica’da:

Caz müziğinin duayen sesi Ayşe Gencer, uluslararası arenada bilinirliliği ve modern çalış stili ile tartışılmaz trompet ustası İmer Demirer ve yıllar boyunca İsveç’te yaşamış, Avrupa, Amerika’da konserler vermiş piyanist-trombon ustası Elvan Aracı Pannonica sahnesinde müzikseverler ile buluşuyor.

Ali Perret Trio ile Can Kozlu, Ali Perret ve Volka Hürsever 20 ve 21 Kasım’da Pannonica’da:

Caz müziğinin ekol isimlerinden Ali Perret ve Can Kozlu’ya, Pannonica’daki konserlerinde kontrabasda Volkan Hürsever katılıyor. NY stili caz tarzının Türkiye’deki temsilcileri olan müzisyenler ile iki gün sürecek konser serisi Bodrum’lu müzikseverlere eşsiz anlar yaşatacak.

Küba Müziği Kasım ayında Pannonica sahnesinde

Yetenekli ve dinleyenleri yerinde durdurmayan müzikleri ile Kasım ayının sıcak hale getiren Grupo Rikacha ay boyunca Pannonica sahnesinde yer alıyor.

Piyano, gitar, vokalde Ivan Zayas Collaz, Timbales, Conga, Bongas’da Gonzalaz Hernandez, BastaNurten Tevetoğlu, davul ve perküsyonda Murat Özbey ile Küba müziği Pannonica sahnesinde.

Genç Müzisyenler Gecesi

Caz ve dünya müziği üzerine çalışmalar yapan genç yeteneklere sahnesini açan Pannonica’da Pazar akşamları, Genç Müzisyenler Gecesi. Kasım ayında vokalde Melodi Begüm Ünlüsü, piyanoda Semih Gurur Özçelik, gitarda Efe Artun Yüksel, kontrabasda Anıl Deniz, davulda Efe Bezircioğlu ve alto saksofonda Ömer Koşar Pannonica sahnesinde müzikseverler ile buluşuyor.

Pannonica Kasım Ayı Programı

Program 4 Kasım’da Latin Dance Party ile başlayan, 5 Kasım akşamı Grupo Rikacha ile Küba gecesi ile süren, 6 ve 7 Kasım’da İsviçre’de yaşayan, gitardaki değişik yaklaşımıyla ilgi uyandıran Uluğ Özkan’ın önderliğindeki Uluğ Özkan Trio ile devam eden etkinlik, 8 Kasım gecesi Genç Müzisyenler, 11 Kasım’da Latin Dance Party, 11, 13 ve 14 Kasım’da Grupo Rikacha Cuban Night, performanslarıyla sürdü.15 Kasım’da Acoustic Sound Group ile Alternatif Pop, Soul, 18 Kasım’da Latin Dance Party, 19 Kasım’da Grupo Rikacha Cuban Night sahne alacak.

20 ve 21 Kasım’da Ali Perret, Can Kozlu ve Volkan Hürsever, 22 Kasım’da Genç Müzisyenler, 25 Kasım’da Latin Dance Party, 26 Kasım’da Grupo Rikacha Cuban Night ile izleyenler müziğin keyfini çıkaracak. 27 ve 28 Kasım’da Ayşe Gencer, İmer Demirer ve Elvan Aracı ile devam eden program 29 Kasım Pazar Acoustic Sound Group Alternatif Pop,Soul ile son bulacak.

Pannonica Jazz programına erişmek için müzikseverler pannonica.net adresinden aylık programa ulaşabilir. Bunun yanısıra facebook ve twitter sayfası PannonicaJazz adresinden de Pannonica programları, performansların videoları ve görsellerini ulaşılabiliyor. Gerçekleşen performansların canlıkayıtlarında soundcloud sitesinde yine PannonicaJazz sayfasından erişilebiliyor.

Editör: TE Bilisim