Çankaya Belediyesi hayvan severlerle bir araya geldi. Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç'in katılımıyla gerçekleşen toplantıda, sokak köpekleri ile ilgili bugüne kadar neler yapıldığı, hangi konularda eksiklikler olduğu ve eksikliklerin nasıl giderilebileceği konuları ele alındı.

"Ortak karar ortak eylem"

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediyesi olarak tüm çalışmaları, toplumun ilgili kesimleriyle birlikte hayata geçirmeye çalıştıklarını belirten Sevinç, hayvan severlerle daha önce de bir araya geldiklerini ve bundan sonraki süreçte de düzenli olarak karşılıklı fikir alışverişi içinde olacaklarını söyledi. Sevinç, toplumun kararlara ve uygulamalara katılımı olmadan hiç bir sorunun köklü ve kalıcı biçimde çözülemeyeceğini belirtti.Sokak hayvanları sorunun çözümünde, sokak hayvanları ile kent insanının birlikte yaşama alışkanlığını ve kültürünü geliştirmenin kritik bir rolü olduğunun vurgulandığı toplantıda, belediye ve hayvan sever işbirliğinin önemine dikkat çekildi. Toplantıda, alınacak tedbirlere sokak hayvanlarından korkan insanlar da göz önünde bulundurularak karar verilmesi gerektiği vurgulandı.

"Şanslı mahalle uygulaması yaygınlaştırılmalı..."

Çankaya Belediyesi'nin sokak hayvanları konusunda " Şanslı Projeler" adı altında on ayrı proje geliştirdiğini belirten Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Sevinç, "Şanslı Mahalle Projesi"nin de bunlardan biri olduğu bilgisini verdi. Proje kapsamındaki adımların her mahallede bir hayvan sever öncülüğünde, belediye ve mahalle halkı arasındaki karşılıklı iletişim ve koordinasyonla hayata geçirildiğini kaydeden Sevinç, hayvan besleme ve koruma bölgelerinin hem hayvan severlerin hem de hayvan korkusu olanların hassasiyetleri gözetilerek oluşturulduğunu kaydetti.Sokak hayvanlarının akut nitelik taşımayan sağlık sorunları ve kısırlaştırma işlemlerinin yerinde ve hızlı biçimde giderildiğini ve belirten Sevinç, Şanslı Mahalle Projesi'nin pilot bölgesi olan Çiğdem Mahallesi'nde önemli yol alındığını ve projenin diğer mahallelere de yaygınlaştırılmasını arzuladıklarını söyledi.

Bir kap su çağrısı

Toplantı sonunda katılımcılar Çankayalılardan bir de ricada bulundu. Aşırı sıcak havaların insanlar üzerinde olduğu gibi sokak hayvanları üzerinde de olumsuz ve agresifleştirici bir etkisi olduğunu hatırlatan hayvan severler, herkese bu günlerde kapılarının önüne sokak hayvanları için bir kap su koyma çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilisim