ANKARA - Maddi olanaksızlıklar yüzünden evlenemeyen 50 çiftin nikahını kıyan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, çiçeği burnunda yeni evlilere iki cihan saadeti diledi.

Keçiören Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ANFA Altınpark Fuar Alanı’nda düzenlenen toplu nikah törenine Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ve Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın da katıldı. Tören, mutlulukları yüzlerinden okunan genç çiftlerin canlı müzik eşliğinde ettikleri dans ile başladı.

Sağlam toplum, sağlam ailelerden oluşur

Nikah töreninin gerçekleşmesinde katkıları olan Keçiören Kaymakamlığı, Mehir Vakfı ve Konyalılar Yardımlaşma Derneği’ne teşekkür eden Mustafa Ak, "Toplumun temel taşı olan evlilik müessesi çok önemlidir. Sağlam aileler sağlam toplumları meydana getirirler. Yeni evlenen çiftlerimize iki cihan saadeti diliyorum. Cenabı Allah sizlere vatanına, dinine, milletine hayırlı hizmetler veren hayırlı evlatlar nasip eder inşallah" mesajı verdi. Kaymakam Dirim ise, çiftlerin ömür boyu mutlu olmalarını ve bir yastıkta kocamalarını dileyerek "Aile büyüklerine saygılı olsunlar ve arada sırada birbirlerine hediye alsınlar. Mustafa Ak'ın dediği gibi hiç bir şey alamıyorlarsa parklarımızdan çiçek götürsünler, Başkanım  ‘kızmam bunun için’ demişti. Sağlam bir evlilik için eşlerden biri sesini yükseltiyorsa diğeri alçaltsın" tavsiyelerinde bulundu.

Yeni evlilerin ev eşyaları da hazır

Konuşmaların ardından çiftlerin toplu nikahını kıyan Başkan Ak, gençleri tek tek tebrik ederek alyanslarını taktı, evlilik cüzdanlarını da gelinlere teslim etti. Nikah şahitliklerini Nusret Dirim, Mehir Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Özdemir ve Konyalılar Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erkoç’un yaptığı törende ayrıca Kaymakam Dirim çiftlere saat hediye etti. Nikah törenine sponsor olan firmalar gençlere eşya yardımında da bulunurken, Başkan Ak ve protokol heyeti çiftler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

Törenden sonra Başkan Mustafa Ak, fuar alanında 8 Kasım’a kadar gezilebilecek olan Mobilya Dekorasyon Fuarı’nın açılışını yaptı. Fuarı gezen Başkan Ak, vatandaşlar ile sohbet etti.
Editör: TE Bilisim