ANKARA - Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin projelerini inceledi.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, okul bahçesinde gerçekleşen fuarda stantları gezerek öğrencilerin projelerini tek tek dinleyen Başkan Yaşar, uygulamalı olarak yapılan çalışmaları da izledi.

Kıyafetler Tubil’den Öğrencileri tebrik eden Yaşar, öğrenciler tarafından inek sütüyle yapılan peynir ve yoğurdun tadına da baktı.

Sunumların ardından toplantı odasında geleceğin bilim adamları ile bir araya gelen Yaşar, okul öğrencilerinin düzenlediği Roman Dansını seyretti. Yenimahalle Belediyesi Tubil Halk Dansları Topluluğu’nun kıyafetlerini aldıklarını belirten öğrenciler, Başkan Yaşar’a teşekkür ederek fotoğraf çekildi.

"Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar çeşitli lise yok"

Öğrencilere seslenen Yaşar, "Sizlerle beraber olmaktan gurur duyuyorum. Ben de bir meslek lisesi mezunuyum. Türkiye meslek liselerine önem vermeli. Bugün sanayicimiz ara elaman sıkıntısı içerisindedir. Üniversitelerden çıkan %60 mezun iş sıkıntısı çekiyor. Okulunuzun kıymetini bilin. Mesleğinizi seviyorsanız önünüz açık. Öğrenmek için bu okulda okuyun. Hangi branştaysanız o branşı en iyi şekilde öğrenerek buradan mezun olun. Sizlere bir abi olarak söylüyorum, işte o zaman hayatınızı başarılı bir şekilde sürdürürsünüz. Eğitim sistemindeki sıkıntının faturasını sizler ödüyorsunuz. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar çeşitli lise yok. Dünyada iki tip lise var; meslek lisesi ve normal lise. Bunu ülkemizde sağlarsak ülkemiz kalkınabilir. Meslek lisesinin önemini bilin. Buradan çıkınca hayata daha çabuk atılırsınız, daha kolay iş bulursunuz. İşte o zaman ülkenin refahına katkı yapacaksınız" dedi.

"Sizlerin iyi eğitim alabilmesi için çalışıyoruz"

Belediyenin devlet okullarına yaptığı katkılardan da bahseden Yaşar, "Göreve geldiğim günden beri bizim sorumluluğumuz altında olmamasına rağmen sizlerin daha hijyenik daha modern okullarda okumanız için çalışıyoruz. Sizlerin iyi eğitim alabilmesi için çalışıyoruz. Bunun için elimden gelen gayreti gösteriyorum, okullarınızı tadilat ettiriyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de işe eğitimle başlamıştır. En büyük desteği eğitime vermiştir. Bugün halk çocukları olarak bu noktalara gelmişsek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu demokratik laik Cumhuriyet sayesindedir" diye konuştu.

"Küçük işler yapılmadan da büyük işler başarılamıyor"

Okul Müdürü Mehmet Nuri Yıldırar da Yaşar’a kendilerine verdiği destek nedeniyle teşekkür ederek "İlk olarak okulumuzdan desteğini esirgemeyen Başkan Yaşar’a çok teşekkür ediyorum. Okulumuza her konuda her zaman destek oldu ve bugün de bizi yalnız bırakmadı. TÜBİTAK Fuarı’nın amacı öğrencilerin yaptıkları iş ile ilgili olarak bilgisini, becerisini, deneyimini arttırmak ve bu konuda farkındalık yaratmaktır. Yaklaşık 2,5 aylık bir süre içerisinde çocuklarımızın yüzde 15’i bu projede görev aldı. Çalışmalarını yaptı ve yaptığı işin farkına varmaya çalıştı. Amaçlanan şey de buydu. Evet, icat yapmadık, büyük işler başarmadık, ama küçük işler yapılmadan da büyük işler başarılamıyor. Küçük adımlarla bunu başaracağız" dedi.

Editör: TE Bilisim