Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, kent merkezinde esnaf ve vatandaş ziyaretlerine devam ediyor. Çankayalılara birebir temas eden; istek, şikâyet ve önerilerini bizzat onlardan dinleyen Taşdelen, Kızılay esnafıyla yapılacak işbirliği toplantısının da işaretini verdi. İlk olarak taksi duraklarının yenilenmesi kapsamında Karanfil ve Konur taksi duraklarını ziyaret eden Taşdelen, taksi esnafıyla bir araya geldi.

ANKARA - İlçe genelinde tadilatı yapılan 70 okuldan biri olan Mimar Kemal İlk ve Ortaokulu’na uğrayan Başkan Taşdelen çocuklara, Çankaya Belediyesi’nin Çankaya Çocuk Kitapları Serilerinden, Dünya Klasikleri serisini armağan etti.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, esnaf ve vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Verdiği "Duvarsız Belediye" sözünü tutmak üzere hemen her hafta Çankaya genelinde yürüyüşe çıkan ve bu yürüyüşlerde bölgedeki esnaf ve vatandaşlarla buluşan Taşdelen, son olarak Kızılay kent merkezindeydi. Çankaya Belediyesi’nin ilçe genelindeki taksi duraklarını yenileme projesi kapsamında Kızılay merkezindeki Karanfil ve Konur taksi duraklarını ziyaret eden Taşdelen’e Çankaya Belediyesi Başkan Vekili Kadir Yıldırım ve meclis üyeleri de eşlik etti.

İlk olarak Karanfil Taksi’yi ziyaret eden Taşdelen, burada durak başkanı Ramazan Erol ‘la ihtiyaçlarını ve isteklerini konuştu. Karanfil Taksi olarak duraklarının yenilenmesine ihtiyaç duyduklarını söyleyen Erol, altında kurulu oldukları üstgeçidin kaldırılmasını da istedi. Üst ve alt geçitlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edildiğini ve sorumluluğunun da Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu kaydeden Taşdelen, "Ancak ben de sizin gibi düşünüyorum. Meşrutiyet Caddesi boyunca 100 metrede üç tane üstgeçit var ve hiçbiri kullanılmıyor. Bence de bu üstgeçitlerin kaldırılması gerekiyor. Üst geçidin akıbeti hakkında da Büyükşehir Belediyesi’nin yetkilileriyle irtibata geçeceğiz. Kendi yetki ve sorumluluğumuz dâhilinde olan, size yeni ve daha rahat hizmet verebileceğiniz bir durak yapılması için de en kısa sürede çalışmaya başlayacağız" dedi. Karanfil Taksi’nin ardından Konur Taksi durağını da ziyaret eden Taşdelen durağın, bulunduğu bölgede uygun bir yer bulunarak yenileneceğini kaydetti.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERLE DE BULUŞTU

Taksi duraklarının ardından Karanfil ve Yüksel sokaklar üzerinden Mimar Kemal İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret eden Başkan Taşdelen’i öğrenci ve öğretmenler karşıladı. Minikler Çankaya Belediyesi’nin okullarında yaptığı kapsamlı tadilat nedeniyle Taşdelen’e teşekkür çiçeği sundular ve devam eden basketbol maçlarına davet ettiler. Çocukları kırmayan Taşdelen, bir de basket attı. Okul müdürü Yasin Demirci ve öğretmenlerle birlikte okulu gezen Taşdelen, iki sınıfı ziyaret ederek çocuklara Çankaya Belediyesi tarafından bastırılan ve ücretsiz dağıtılan Dünya Klasikleri serisini de armağan etti. Öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılaşan ve sorularını cevaplayan Taşdelen, gelen selfie isteklerini de kırmayarak tüm öğrencilerle teker teker selfie çekildi.

GENİŞ KATILIMLI ESNAF TOPLANTISI YAPILACAK

Yürüyüş güzergahındaki işletmelere de uğrayan ve esnafla sohbet eden Taşdelen, Kızılay kent merkezindeki esnafın geniş katılımıyla bir toplantı yapılacağının işaretini de verdi. Çankaya’nın eğlence, eğitim ve ticaret merkezi olan Kızılay’ın yaşanan iki terör saldırısından ciddi biçimde etkilendiğini kaydeden Taşdelen, toplantının amacının hem güvenlik hem de ticaret açısından neler yapılabileceğini konuşmak ve esnaf- belediye arasındaki işbirliğini daha da geliştirmek olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilisim