ANKARA - Yaklaşık 10 yıldır gerçekleştirdiği okul ziyaretlerine tüm hızıyla devam eden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bu hafta Hacı Bayram Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile buluştu.

BAŞKAN TİRYAKİ’DEN GENÇLERE "SAFAHAT" HEDİYESİ

Altındağ Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, her fırsatta öğrencilerle bir araya gelen ve onlara hayat tecrübelerini aktaran Tiryaki, gençlere Mehmet Akif Ersoy’un Safahat isimli kitabını hediye etti. Öğrencilerin ve öğretmenlerin taleplerini de dinleyen Başkan Tiryaki, okul kütüphanesine destek sözü verdi.

Lise birinci sınıf öğrencilerini ziyaret eden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, gayret, sabır ve emek unsurlarının başarıya giden yolda çok önemli bir yer tuttuğunu belirtti. Başkan Tiryaki: "Gayret etmezseniz Mevla size yardım etmez" dedi. Çocukların düzgün ve sağlıklı bir rol modele ihtiyaç duyduklarını ifade eden Başkan Tiryaki, bu doğrultuda öğretmenlere büyük iş düştüğünü söyledi.

ALTIN DEĞERİNDE TAVSİYELER

Başkan Veysel Tiryaki, "Mutlaka okuma alışkanlığı kazanmalısınız. Evinizde 3 kitap bile olsa bir kütüphane edinin. Kitap okumayan birinin başarılı olma şansı çok düşük. Televizyonu az izleyin, telefonlarınızla az ilgilenin. Bunlar size zaman kaybı... Bu tür alışkanlıkların yerine kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılın. Müzeleri, sergileri gezin, sanatçılarla tanışın. Yabancı dil öğrenin. En az iki yabancı dil bilmelisiniz. Bazılarınızın ders notları kötü olabilir. Sakın moralinizi bozmayın. Yapmanız gereken tek şey çalışmaktır." dedi.