ANKARA - Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ’ın şair kızlarını ağırladı. Ahmet Yesevi Şiir Yarışması’nda Altındağ’ı başarıyla temsil eden öğrencileri makamında kabul eden Başkan Tiryaki, küçük şairlere hediyeler verdi. Başkan Tiryaki, bu çocukların yetenekleriyle çok daha iyi yerlere geleceğinden emin olduğunu söyledi.

ALTINDAĞLI ÇOCUKLAR ŞİİRİ SEVİYOR

Altındağ Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ulubey İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Aleyna Ateş, Ahmet Yesevi Yılı kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında ilkokullar arası şiir yazma kategorisinde 1.lik elde etti. Aleyna Ateş, şiir okumayı ve yazmayı çok sevdiğini belirterek "Başarımı Veysel Başkan’la paylaştığım için çok mutluyum" dedi. Başarılı şair, kaleminden çıkan mısraları özenle seçtiğini dile getirerek yarışmada kazananın tüm Altındağlı çocuklar olduğunu vurguladı.

Yarışmada Ulubey Ortaokulu’ndan 6. sınıf öğrencisi Gamze Nur Apaydın, ortaokullar arası şiir yazma kategorisinde 2.’lik ödülü aldı. Hemen hemen her gün şiirle uğraştığını vurgulayan Gamze Nur, bu işin oldukça zor fakat bir o kadar da keyifli olduğunu ifade etti. Gamze Nur, yarışmada çok güzel şiirler olduğuna dikkat çekerek "Altındağ’da da çok yetenekli çocuklar var" dedi.