ANKARA - Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, OSİAD Konferans Salonu’nda yapılan Ostim Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (OSİAD) 25'inci Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Kongreye Başkan Yaşar’ın yanı sıra CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, İÇASİFED Başkanı Mehmet Akyürek, Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, OSİAD A.Ş. Başkanı Akman Karakülah, S.S. OSİAD Toplu İşyeri Yapı Koop. Başkanı Erdoğan Bayraktar, EMSİAD Başkanı Şeref Demircioğlu, Çırak Eğitim ve Öğretim Vakfı Başkanı İbrahim Karakoç katıldı.

ELEŞTİRMEKTEN KORKMAYALIM

Genel kurulda konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sivil toplum örgütlerinin toplumu aydınlatmak ve doğruları söylemek gibi görevlerinin bulunduğunu, ancak günümüzde bu derneklerin yanlışları söylemekten çekindiğini belirtti.

Seçilmişlerin eleştirilere karşı tahammüllü olması gerektiğini ifade eden ve ‘STK’lar çarpıklıkları, yanlışları, eksikleri iyi niyetle ve iyi bir dille söylemekten çekinmemelidirler" diyen Yaşar, Cumhuriyet tarihinde ilk defa gıda ithalatının ihracatı geçtiğini anımsattı ve "Herkes yaptığının hesabını verebilmeli. Eğer yöneticiler engel olmazsa bu ülkede herkes birinci sınıf vatandaş olarak yaşar" diye konuştu.

ÜRETİM YOKSA KALKINMA HAYAL

OSİAD Başkanı Ahmet Kurt da iç ve dış etkenler dikkate alındığında önemli bir yılın içinde olduklarını, böyle bir ortamda kendi içine kapanan bir ülkenin sorunlarının daha da ağırlaşacağını söyledi. Sanayici ve işadamlarının da önüne çıkan engelleri aşamaması, değişen dünyayı doğru okuyamaması ve yeni stratejiler geliştirememesi durumunda sonucun tüm ülke için iyi olmayacağına işaret eden Kurt, "Ülkemizin gücünden, büyüklüğünden hiçbirimizin şüphesi dahi olamaz. Ama bir gerçek var ki, bu gücün en önemli kaynaklarından biri de yatırım yaparak üretim gerçekleştiren, ihracat yapan, istihdam yaratan, vergisini ödeyen sanayicilerimizdir. O nedenle istiyoruz ki, tek yürek, tek ses olmaya devam edelim, konularımızı doğru zamanda doğru yere aktaralım ve yine Türkiye’nin gücüne güç katalım. İvedilikle yeni bir sanayi-üretim hikayesinin ve heyecanının hayata geçirilmesine ihtiyacımız var. Çünkü üretim yoksa kalkınmak hayaldir" dedi.