İZMİRLİLER YAPIYOR, ANKARALILAR NEREDE?

Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nın resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantısı, Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve milletvekillerinin katılımıyla yapılırken İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) çatısı altındaki kulüplerin başkanları, omuz omuza verip sarı-kırmızılı kulübü bu mutlu gününde yalnız bırakmadı. Örnek bir dayanışma sergileyen İzmir kulüplerinden sarı-kırmızılıların ezeli rakibi Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Bucaspor Başkanı Mehmet Sevinç, açılışta Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'in yanında yer aldı. Bu fotoğrafa bakınca... “Başkent Ankara kulüplerinin yöneticileri nerede, ne yaparlar acaba” diye düşünüyoruz. “İzmir’deki birlik ve beraberlik neden Ankara’da olmuyor?” sorusu Başkent’te hala gündemde tutuluyor Ama... Çare bir türlü gündeme oturmuyor...

SİYASETİN KUCAĞINDAKİ TAKIM

Lafı fazla uzatmadan Ankaragücü’nden bahsedeceğim. 2 sezon küme düşen Ankaragücü siyasetin kucağına bırakılması sonunda bu durumlara düştü. Bu konuda sırılsıklam Ankaragüçlü olan Hikmet Hancıoğlu’na önce kulak verelim, isterseniz: “Sırtımdan vuruldum. Ankaragücü’nün bu duruma düşmesinin başlıca nedeni siyaset geliyor. Bir Belediye Başkanı oğlunun kulübün başına getirdikten sonra Ankaragücü kulübünün belini bir türlü düzeltemedi.” Hikmet Hancıoğlu bir yandan mevcut duruma kahrolurken, diğer taraftan doğup büyüdüğü ve futbol oynadığı memleketinin takımı Giresunspor ile Süper Lig’in eşiğinde bulunmasından dolayı mutluluğu tadıyor. Bu sadece, siyasetin futbola bulaştırılmasına sadece bir örnek. Şimdi gidişat 1’nci Lige doğru olduğu anlaşılıyor. Ne teknik adamlara, nede yöneticilerin boş laflarına ben inanmıyorum artık.. Onlar sadece günü geçirmekle meşgul. Boş laflarla karnımız doydu. Ankaragücü’ndeki durum böyle olurken, Gençlerbirliği’ndeki düşüş ise, işin diğer çarpık tarafı olarak karşımızda duruyor. Gençlerbirliği’nde yöneticiler ve teknik heyet beceriksizlikler konusunda birbirleriyle yarışırken, asırlık tarihe sahip 2 Başkent kulübün 1’nci Lig yoluna çoktan girdikleri görülüyor. Anlayacağınız, önümüzdeki sezon Süper Ligdeki olmayışımız, kimsesiz ve fukara Ankara sporu kaderi ile yine başbaşa kalacak.

STAT ZEMİNLERİNİN HALİ NE?

Türkiye modern spor tesislerine sahip. Bu tesisleri yapmak başarıysa, onlara bakmak ise, başka bir güzellik. Dediğim gibi, ülkemin güzel statları var, ancak onlara bilhassa zemin konusunda, yeterli önemi vermediğimiz gerçeği içinde bulunduğumuz şu kış günlerinde, ortaya çıkmaya başladı. Malatya, Bursa, Samsun ve daha birçok statlardaki zemin, adeta eskiyi aratır durumda. Bu konuda Bakanlık açıklama yaparak, zeminlerin içinde bulunduğumuz kış günlerinde bakımsız olmamasını istedi. Ama, bu tamimi ipleyen pek çıkmadı. Ve milyon dolar sunduğumuz futbolcular böylesine rezil statlarda boy gösterip duruyor.

FUTBOLCULARA GÜNAH DEĞİL Mİ?

Kupa maçlarının sonuna gelmek üzere olduğumuz şu günlerde, maçlar berabere bittiğinden, futbolcular 90 artı 30 dakika daha sahada tutup, bu yetmiyormuş gibi penaltı atışları başlayınca, eziyet üzerine eziyet yaşatmaya devam ediyoruz. Koronavirüs belası ile her insanın olduğu gibi futbolculara 90 dakikaya ilaveten 30 dakikalık bir eziyeti daha sırtlarına yükleniyor. Oysa... 90 dakikalık süre beraberlikle bittiğinde, direk penaltı atışlarına geçilmesi akla ve mantığa daha yakın olanıdır. Ama bunu düşünecek yöneticilere sahip olmadığımızdan, bu salgın döneminde, sesleri çıkmayan futbolcular mevcut sıkıntıların altında kalmaya devam ediyorlar.

AVNİ KÜPELİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin saygın komutanlarından Orgeneral Fikret Küpeli’nin oğlu olarak 1958 yılında Erzurum’da dünyaya gelene Avni Küpeli, Yüksekokulunu bitirdikten sonra 1979 yılında TRT’ye girdi. TRT’de muhabirlik, spikerlik, Haber Dairesi Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulunan Avni Küpeli Gazeteciler Cemiyeti, TSYD ve TMOK üyeliği yapmakta. 5 Olimpiyata katılarak bilhassa Basketbol maçlarını ekranda ve radyoda anlattı. Çeşitli Üniversitelerde ders veren Avni Küpeli 1984’de Oya hanımefendi ile evlendi ve bir yıl sonra bir oğlu dünyaya geldi. Halen İstanbul’da yaşayan Avni Küpeli fırsat buldukça sağlıklı sporun yanı sıra spor dersleri veriyor.

Doğru söze ne denir?

Hayat bir uykudur, ölünce uyanır insan. Sen erken davran, ölmeden önce uyan. Hz.MEVLANA