ANKARA - Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kırgızistan Türkiye Fahri Konsolosu ve Başkent Platformu Genel Başkanı Mustafa Kurt’u ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette Yaşar’a platformu tanıtan Kurt, "Platformumuz felsefesini Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş felsefesi olan "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışını benimsemektedir. Ayrıca Türk dünyası yanında insan ayrımı yapmadan 69 ülkede temsilcilerimiz vasıtası ile sosyal sorumluluk ve kültür hizmetine de devam etmektedir" dedi.

"MİLLETİMİZİN YENİ BİR ANAYASAYA İHTİYACI VAR"

Başkan Yaşar’ın hizmetlerinin takipçisini olduklarını da belirten Mustafa Kurt, "Çalışmalarınız takdire şayan. Sizi tebrik ediyoruz. Bugün size yeni anayasa için hazırlamış olduğumuz taslak raporumuzu sunmak istiyoruz. Temaslarda bulunduğumuz sivil toplum kuruluşları yeni anayasa ve başkanlık Sistemi için bir araya geldiler. Birlikte yeni anayasa konusunda duyarlı davranarak, toplumsal barışa destek vermek amacıyla geniş çapta araştırmalar ve anketler yaptık. Bunun sonucunda toplumun beklentilerini tespit ederek, elde ettiğimiz veriler ışığında hukukçularımızla yeni anayasa için rapor hazırladık. Hazırlamış olduğumuz taslak raporumuzu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de sunduk. Milletimizin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Sizin de okumanızı rica ediyoruz" diye konuştu.

"HEPİMİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ASKERLERİYİZ"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yaşar da, aldığı taslak raporu inceleyeceğini söyledi. Yaşar, "STK’lar demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Doğruyu alkışlayarak, yanlışın karşısında dimdik durmalıdırlar. Siz de eminim ki güzel bir rapor hazırlamışsınızdır. Vatandaşa yararlı olmak için çalışıyorsunuz. Ben de sizleri çalışmalarınızdan ve duyarlılığınızdan dolayı tebrik ediyorum" dedi.

BAŞKAN YAŞAR, KIRGIZ KALPAĞI TAKTI

Ülkede yaşanan terör olaylarından da bahseden Başkan Yaşar, "Ülkemiz acı bir süreçten geçiyor. Her gün şehit haberleri alıyoruz. Gencecik evlatlarımız sivil olsun asker olsun hedef alınıyor. Bu ülkenin böyle acı şeyler yaşamasını aklım almıyor. Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. Karanlık eller bilsinler ki emellerine ulaşamayacaklar. Hepimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz. Bu ülkeyi böldürmeyiz" diye ifade etti. Yaşar’ın tüm düşüncelerine katıldığını belirten Kurt, ziyaretin sonunda Başkan Yaşar’a Kırgız erkeklerinin vazgeçilmez aksesuarı olan kalpak hediye etti.

Editör: TE Bilisim