ANKARA - 27. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin bu yılki sürprizlerinden biri 'Hamlet' seçkisi olacak. Sinemaseverler, farklı dönemlerde çekilmiş 5 ayrı Hamlet filmini izleme fırsatı bulacak.

Sinemaseverlerin merakla beklediği 27. Ankara Uluslararası Film Festivali, bu yıl da bol sürprizli bir programla takipçilerinin karşısına çıkacak. Festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği, Halkbank’ın ana sponsorluğunda, 28 Nisan-8 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

British Council ve Shakespeare Lives’ın da destek verdiği bu özel seçkide yer alan filmler, eserin yorumlanması, oyunculuklar ve çekim teknikleri açısından da sinema tarihinde dikkat çeken yapımlar olarak öne çıkıyor.

Sinema severler, "Dünyada Çürümüş Bir Şeyler Var!" başlığını taşıyan bu bölümde Yugoslavya, Almanya, Finlandiya, Fransa ve İngiltere’den farklı dönemlerde beyazperdeye uyarlanan 5 ayrı Hamlet filmlerini izleme fırsatı bulacak.

4 asırdır sahnelenen Hamlet, hakikat arayışı, adaletin tesis edilmesi, muktedire direnme, entelektüelin bir türlü eyleyemeyişi gibi temalarıyla güncelliğini korumaya devam ediyor. Metnin çok katmanlılığı farklı coğrafyalarda ve farklı zamanlarda birçok kez sahnelenmesine ve beyazperdeye de sayısız kez uyarlanmasına sebep oldu. Bu bağlamda seçki, sinemaseverleri Shakespeare’in bu eskimeyen ve sürekli ‘geri dönen vahşi oğlu’na bir kez daha bakmaya davet ediyor.
Editör: TE Bilisim