Haber Merkezi - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent Ankara’nın tarihine ışık tutan eserleri ayağa kaldırmak ve kent turizmini canlandırmak için gerçekleştirilen çalışmaları tantıyor. Çankaya Üniversitesi’nde Mimarlık Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen seminere katılan Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Başkentin kültür mirasları ile ilgili çalışmalar hakkında öğrencilere sunum gerçekleştirdi. Ödemiş, Ulus Tarihi Kent Merkezi başta olmak üzere merkez ve çevre ilçelerde gerçekleştirilen çalışmalar ile Başkentin kültürel mirasının gelecek nesillere aktarmak için yapılan faaliyetleri anlattı.

_YNS3911

Ankara’daki turizm potansiyelini ortaya çıkararak Başkentin tanıtımına katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade eden Ödemiş, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak özellikle kent içerisindeki tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik projelerimiz ve yaklaşımımızı paylaştık. Zaten restore ettiğimiz alanları üniversitelerimiz derslerine konu etmeye başladılar. Özellikle tarihi Ulus kent merkezinde restorasyon çalışması yürüttüğümüz, gerek Osmanlı Dönemi yapıları, gerek Roma Dönemi yapıları ve Cumhuriyet Dönemi yapıları Ankara’daki ve kent dışındaki üniversitelerimizin ilgisini çekmeye başladı. Böylelikle üniversitelerimizle hem deneyim paylaşıyoruz hem de üniversitelerimizin bilimsel desteğini alıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın göreve gelmesiyle başlattığı üniversitelerle, meslek odalarıyla yaptığımız protokol çalışmaları uygulama ve kent pratiğinde de yaşama geçmeye başlıyor. Protokoller kâğıt üzerinde kalmıyor, hepsi bilimsel olarak yerini buluyor. Bunun sonucunda da nitelikli ve yaşanabilir bir kent ortaya çıkıyor” diye konuştu.

_YNS3832

Sincan’daki iki bin çocuğa müzikte yetenek taraması yapılacak Sincan’daki iki bin çocuğa müzikte yetenek taraması yapılacak

Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülsu Ulukavak Harputlugil, Ödemiş’e, semire katıldığı ve verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin ve Ankara’nın başkent oluşunun 100. yılında öğrencilerimizle birlikte coşkuyla kutlayabilmek adına bu güz döneminde Mimarlık Bölümünde yapılacak çalışmaları Ankara üzerine odaklandırdık. Bunun için öğrencilerimizin Ankara’yı daha iyi tanımalarını sağlamak için seminerler hazırladık. Bunların ilkini de Sayın Bekir Ödemiş ile gerçekleştirdik. Teşekkür ediyoruz kendisine. Çok kapsamlı, çok detaylı bir anlatımla bize her yönüyle Ankara’yı anlatmış oldu. Geçmişe yönelik çok önemli bilgiler edindik. Büyükşehir Belediyesinin geleceğe dair vizyon anlamında son derece önemli yaklaşımları anlamış olduk.”

_YNS3832

Editör: Deniz Ali Tatar