UNUTULMASI MÜMKÜN DEĞİL

Lefter Küçükandonyadis’i kaybedeli 9 yıl oldu. Daha dün gibiydi. Büyükada’da ziyaretine gidip, o büyük futbolcu ile karşılaştığımda, heyecanımı unutmam mümkün değil. Sahalarda çok görmüştüm, ama ilk kez Büyükada’daki lokantada karşı karşıya geldik. Vefat edeli 9 yol olmuş. Dediğim gibi, daha dün gibiydi. Bu büyük futbolcuyu sadece bugün değil, her zaman hatırlayacağız. Bu büyük futbolcu yattığı yerde rahat uyusun.

SOKAĞINDA YAŞAYACAK

Türk güreşinin büyük üstatlarından Tevfik Kış’ın adı, artık oturduğu sokakta yaşayacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Türk Güreş Vakfı’nın Başkanı Ahmet Ayık’ın ön ayak olduğu girişim sonunda hedefine vardı. Büyük güreş adamı ve Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Tevfik Kış’ın Oran’da oturduğu caddede isminin verilme teklifi Ankara Büyükşehir Belediyesinin tüm üyelerinin iştiraki ile hayata geçti. Bundan böyle, eski adı 630.caddenin ismi Tevfik Kış olarak anılacak. Bu konuda başta Başkan Mansur Yavaş ile TGV Genel Başkanı Ahmet Ayık’a minnetlerimi sunarım.

BU DERGİ TAKİP EDİLİR

3 spor adamı bir araya gelmiş ve gerçek bir spor dergisi yayınlamaya başlamış. Kaçıncı sayısı olduğunu bilmiyorum, ama benim mailime gönderdikleri mesajda inceledim ve bu dergiyi takip etmeye karar verdim. Maraton Türk, eski atlet Osman Atakan Tekin, Milliyet’ten tanıdığımız meslektaşım Ragıp Tekin ve Atakan Divitlioğlu’nun emekleri ile çıkıyor. Pırıl pırıl olan bu dergiyi (dediğim gibi) yakından takip edip, bu gerçek spor adamlarının görüşlerinden yararlanacağım.

İŞ BİLMEZLER GURUBU

Ankaralılar, gerek Ankaragücü, gerekse Gençlerbirliği maçları seyrederken, ayaklarını uzatıp ve “Oh” diyeceği maçlara hasret kaldı. Anlaşılan sezon bitene kadar da, mevcut durumda değişiklik olmayacak. 2 takımın yöneticileri acemilikleri, girdikleri bataklıkta çırpındıkça, batıyorlar. Son örneği Gençlerbirliği’nde gördük. Yıllar sonrası Süper Lige çıkan Karagümrük önünde, tam manası ile acemiler ordusu durumunda olduğunu gösteren Gençlerbirliği uçurumdan aşağıya doğru gitmeye başladı. Bu takımın başındaki yöneticiler iş bilmez, teknik heyet ise bu konuda acemi, mevcut futbolcular ise şaşkınlıkla yarışıp, durdular. Yanılmayı çok isterim, ama mevcutların görüntüsü böyle. Üzerlerine yapışıp kalan etiketi de çıkarmak onlara kalıyor.

BRAVO BU GENCE

Şu sıkıntılı günlerde güzel haber bulunca keyfim yerine geliyor. İşte onlardan sonuncusu... Bodrumspor’un altyapısından yetişen ve bu sezon A takımda yer alan Mert Görgülü, örnek bir davranışa imza attı. 18 yaşındaki genç sporcu, pandemi nedeniyle okula gidemeyen Aydın’ın Kuyucak İlçesi Sarıcaova köyündeki öğrencilere eğitimleri için tablet satın alıp hediye etti. Aydın’ın Kuyucak İlçesi Sarıcaova köyündeki 15 öğrenciye tablet hediye eden Mert Görgülü’ye köy muhtarı Zafer Ercan ve köy sakinleri bu davranışından dolayı teşekkür etti. Bodrumspor’un taraftar dernekleri de sosyal medya hesaplarından paylaştıkları mesajda “Alt yapımızdan yetişen kardeşimiz, canımız Mert Görgülü, A takıma yükselip kazandığı ilk parayla ihtiyacı olan çocuklara tablet desteğinde bulundu. Evlat, Allah yolunu bahtını açık etsin seninle gurur duyuyoruz” dedilerGenç sporcunun babası Saim Görgülü, bu anlamlı davranışından ötürü oğluyla gurur duyduğunu söylüyor. Bu genç futbolcunun davranışından bende gurur duydum ve iyi ki böyle gençlere sahibiz diye haykırıyorum. (Atilla Güvenç’e teşekkürlerimle)

SADIK AKSÖZ

Bilhassa Ankara’daki futbol piyasası onu Maradona Sadık olarak tanır. 1957 yılında dünyaya gelen Sadık Aksöz futbola Ankara Demirspor’da başladı. Bilahare Amatör kümede yer alan Ziraat Fakültesi ve Güneşspor’da oynadıktan sonra 1980 yılında Ankaragücü’ne transfer oldu. Başkent takımında sol taraftan yaptığı akın ve güzel ortalarla Ankaragücü’nün galibiyetinde başrolü oynadı. 1986 yılına kadar Ankaragücü’nde futbol oynayan Sadık Aksöz, takımının Türkiye kupasını kazanmasında baş rollerdeydi. Yaşı icabı futbol hayatına yeniden Adana Demirspor ‘da devam eden Sadık Aksöz, bir süre de alt yapılarda teknik adamlık yaptı.