CHP tarafından TBMM Başkanlığı’na aday gösterilen Antalya Milletvekili Deniz Baykal, liderler turuna dün ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ve HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ayrı ayrı ziyaret etti.

TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, bilgisi dahilinde olan önemli görüşmeler, temaslar konusunda kendisinde var olan bilgileri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye aktardığını bildirdi. Baykal, Meclis Başkanlığı adaylığı çerçevesinde, Devlet Bahçeli'yi TBMM'deki makamında ziyaret etti. Görüşme bir saat sürdü.

baykal

Deniz Baykal, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Bahçeli'yi TBMM Başkanlığı'na aday bir milletvekili olarak ziyaret ettiğini belirterek, şunları kaydetti: "Kendisine, Meclis Başkanlığı yönetimine yönelik anlayışımı, Türkiye'deki siyasi tabloyu nasıl gördüğümü, ne gibi sorumlulukların, görevlerin bize düştüğüne inandığımı aktardım. Kendisini ayrıca önemli siyasi temaslar konusunda bilgilendirdim. Görevimi yaptığımı düşünüyorum. Seçime giderken önemli bir partimizin genel başkanı olarak Sayın Bahçeli'nin bu konuları benim ağzımdan duymasına ihtiyaç vardı diye düşünüyorum. Çok yararlı bir görüşme oldu benim için. Sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum." Baykal, "Destek alabildiniz mi?" sorusuna, "Onları konuşmadık" karşılığını verdi. Deniz Baykal, bir başka soru üzerine, "Bilgim dahilinde olan önemli görüşmeler, temaslar konusunda bende var olan bilgileri sayın Bahçeli'ye aktardım" dedi. Devlet Bahçeli de Baykal'ı, makam odasının kapısında karşılayarak, görüşme sonrasında da uğurladı. Görüşmede, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da hazır bulundu. CHP’nin TBMM Başkan adayı Deniz Baykal destek turu çerçevesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile buluştu. Başbakan Davutoğlu önce kendi partisinin Başkan adayı İsmet Yılmaz’ı ardından Deniz Baykal’ı Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Baykal’dan açıklama

Deniz Baykal, Başbakan Davutoğlu ile görüşmesinin ardından çıkışta gazetecilerin sorularınıu cevapladı. "Oturumu siz mi yöneteceksiniz?" sorusuna Baykal Bu konuyu hukukçulara inceletiyorum. Bana bir rapor verecekler. O incelemenin ardından anlayışımı ifade edeceğim" yanıtını verdi. Koalisyon görüşmeleri ile meclis başkanlığı seçimine ilişkin bir bağlantı olduğuna dair bilgisi olmadığını söyleyen Baykal "Bir koalisyon çalışması başlamış değil. Sayın Başbakan’ın da aynı şekilde bir koalisyon çalışmasını sürdürmekte olmadığına dair kendisinden bir bilgi aldım" dedi. Baykal Cumhurbaşkanı ile görüşmesinin gündeme gelip gelmediği sorusunaysa "Gündeme gelme diye bir ayrı madde gibi ele alınacak bir durumu yok bu konunu. Eminim sayın başbakan o konu hakkında yeterli bilgi sahibi olmuştur. Benimle görüşmeden önce sayın cumhurbaşkanını sayın başbakana bilgi vermiş olduğunu düşünürüm" yanıtını verdi. Baykal, daha sonra da HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim