ANKARA - İngiliz Milli Takımı ve Manchester United'ın sembol isimlerinden David Beckham, "Futbol Aşkına" adlı belgeselde dünyanın farklı noktalarındaki futbol tutkunlarıyla buluştu.

Ülkesinin Manchester United Kulübü'nde başladığı profesyonel kariyerinde Real Madrid, Los Angeles Galaxy, Milan ve Paris Saint-Germain takımlarının formalarını giyen eski futbolcu David Beckham, İngiliz yayın kurumu BBC tarafından çekilen "For The Love of The Game (Futbol Aşkına)" isimli belgesel için Papua Yeni Gine, Nepal, Arjantin, Cibuti, ABD, Antarktika gibi dünyanın farklı noktalarındaki futbol tutkunlarıyla bir araya geldi.

90 dakikalık belgesel boyunca 7 kıtada 7 maça çıkan 40 yaşındaki emekli orta saha oyuncusu, hayatını dönüştüren futbolun başkalarının yaşamlarını da değiştirme gücüne sahip olup olmadığını sorguluyor. Ortak noktaları futbol aşkı olan farklı karakterlerin saha dışındaki hayat mücadelelerini gözler önüne seren yapım, büyük takımlarda yer alma şansını yakalayanları da ekrana getiriyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından 2005'te "iyi niyet elçisi" seçilen Beckham'ın, belgeseldeki son durağı ise 1992-2003 yıllarında formasını giydiği Manchester United'ın stadı Old Trafford oluyor. İngiltere Milli Takımı'nın eski kaptanı, kendisi için her şeyin başladığı statta futbolun efsane isimleriyle maça çıkıyor.

"Futbol Aşkına", bir dönem oynadığı Amerikan Birinci Futbol Ligi'nde (MLS) Miami merkezli bir futbol takımı satın almak için çabasını sürdüren, aynı zamanda modellik de yapan Beckham'ın, "David Beckham Into the Unknown"dan sonra BBC tarafından çekilen 2. belgeseli oldu.