Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, "Behçet Aysan Şiir Ödülü Töreni" başta olmak üzere dolu dolu bir haftaya daha ev sahipliği yapıyor

ANKARA - Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) Behçet Aysan Şiir Ödülü Töreni’ne ev sahipliği yapıyor. Gazeteci Enver Aysever, Müzisyen İklim Tamkan ve Senem Demircioğlu’nun sunumuyla gerçekleşecek törene, Müzisyen Ahmet Say, Şair Turgay Fişekçi ve Ahmet Telli konuşmacı olarak katılacak.

2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde gericilerin çıkarttığı yangında katledilen şair Behçet Aysan ve 35 insan anısına düzenlenen tören, 9 Aralık saat 19.00’da başlayacak.

SESLİ BETİMLEMELİ OYUN

8 Aralık 18.30’da "Şiirle Müzikle Resimle Gürcistan" etkinliğine ev sahipliği yapacak olan ÇSM’de, 11 Aralık’ta da engelli bireyler için sahnelenecek tiyatro oyunu yer alacak. Mertcan Ertürk’ün yönettiği "Diktat" isimli sesli betimlemeli oyun 18.00’de "perde" diyecek.

12 Aralık 20.00’de ise Maconda Oda Müziği Topluluğu sanatseverlerle buluşacak. Latin Amerika’nın önde gelen topluluğu Türkiye’deki ilk konserinde, klasik müzikte yenilikçi tutumuyla, Dvorak, Mozart ve Brahms’ın eserlerini yorumlayacak.

ÇSM, 13 Aralık’ta ise "Keloğlan Masalları Müzikali"ni küçük izleyicilerle buluşturacak. Şarkıları, dansları, kahramanları ve dekoruyla heyecan verici oyun, 12.00 14.00 16.00 ve 18.00 seanslarında sahnelenecek.