ANKARA - Türk Tabipleri Birliği tarafından 1993’te Sivas’ta yitirdiğimiz Şair Doktor Behçet Aysan ile 36 insanımız anısına başlatılan ve 20. yılını kutlayan Behçet Aysan Şiir Ödülü’nün bu yılki sahibi "Put" adlı dosyasıyla Alper Meşe oldu.

Ahmet Telli, Turgay Fişekçi, Ali Cengizkan, Emin Özdemir, Cevat Çapan ve Dr. Bayazıt İlhan'dan oluşan seçici kurul, genç şair Meşe’yi oybirliğiyle ödüle layık buldu.

Sivas Katliamı'nda hayatını kaybeden şair Dr. Behçet Aysan adına Türk Tabipleri Birliği tarafından düzenlenen şiir ödülünün bu yılki sahibi genç şair Alper Meşe oldu. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen ödül törenini gazeteci ve televizyon programcısı Enver Aysever sundu.

Ödül törenine şair Ahmet Telli ve Turgay Fişekçi, Türk Tabibler Birliği Başkanı Bayazıt İlhan, şair Behçet Aysan'ın kızı Eren Aysan ile dilbilimci ve edebiyatçı Emin Özdemir'in yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner de katıldı.

"Put" isimli ilk dosyasıyla; seçici kurul tarafından, oybirliğiyle ödüle layık bulunan Alper Meşe, Behçet Aysan adına verilen bu ödülü almanın onur verici olduğunu söyledi. Meşe, ödülün kendisine büyük bir sorumluluk yüklediğinin farkında olduğunu da belirtti.

ÖDÜLÜ AYSAN’IN KIZI VERDİ

Alper Meşe’ye ödülünü Behçet Aysan'ın kızı Eren Aysan takdim etti. Aysan, babası anısına başlatılan şiir ödülünü bu yıl babasının yanı sıra, Sivas, Suruç ve Ankara katliamında katledilen tüm devrimciler; geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Sur'da katledilen insan hakları ve barış savunucusu Avukat Tahir Elçi ve tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül adına da takdim ettiğini söyledi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, şair Turgay Fişekçi  ve şair Ahmet Telli'nin konuşmalarıyla  süren ödül töreni İklim Tamkan ve Senem Demircioğlu'nun Behçet Aysan, Metin Altıok, Cemal Süreya’nın şiirlerinden oluşan besteleri seslendirmesiyle sona erdi.