TBMM - CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, kamudaki taşeron işçilere yönelik düzenlemenin, hükümetin kendi kafasındaki bir çalışma sistemini oturtmaya çalıştığının açık ifadesi olduğunu belirterek, "Neoliberal düzenlemeler çerçevesinde çalışanları bir şekilde köleleştiren sistem devam ediyor." dedi.

Bekaroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, hükümet tarafından açıklanan kamudaki taşeron çalışanlara yönelik düzenlemenin, çalışan lehine olmadığını savundu.

Düzenleme ile kamuda taşeronluk sisteminin, "özel sözleşmeli personel" adı verilen yeni bir statü ile devam etmesinin öngörüldüğünü vurgulayan Bekaroğlu, bu statüye geçişin sınavla olacağını, bu sınava ilişkin de eşit ve objektif bir yaklaşımının sergilenmeyeceği endişelerinin olduğunu söyledi.

Bekaroğlu, "Düzenleme taşeron işçileri hükümetin oyaladığının, aslında kendi kafasındaki bir çalışma sistemini oturtmaya çalıştığının çok açık bir şekildeki ifadesidir. Bu neoliberal düzenlemeler çerçevesinde çalışanları bir şekilde köleleştiren sistem devam ediyor." diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, CHP'yi terörle ilişkilendirmeye çalıştığını ileri süren ve bunun kabul edilemez olduğunun altını çizen Bekaroğlu, "Kendilerinden olmayan herkesi terör parantezine alıyorlar. Bu taşınabilir bir şey değildir. Üstelik bunu yaparken de toplumun hassas sinir uçlarına dokunuyorlar. Tarihi yeniden yazıyorlar. Kendilerine göre olumlu ve olumsuz şeyleri yeniden kurguluyorlar. İyilerini kendilerine, kötülerini muhalefete iliştiriyorlar. Bu kutuplaşmanın taşınması mümkün değildir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin de taşıyamayacağı ciddi problemlere neden olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Genel Kurulunda MHP'nin çocuk istismarının araştırılması için verdiği Meclis Araştırma önergesinin reddedilmesinin ardından dört partinin ortak bir önerge vermesinin gündeme gelmesine de değinen Bekaroğlu, AK Parti'nin bu yaklaşımının da kutuplaştırmanın bir örneği olduğunu savundu. Bekaroğlu, iktidarın her konuya "bizimkiler iyi, sizinkiler kötü" şeklinde bir bakış açısı ile yaklaştığını ileri sürerek, Meclis araştırma komisyonlarının bir mahkeme olmadığını, genel bir bakış açısı ile olayların neden ve sonuçlarını tespit ederek, çözüm önerilerini ortaya koymakla görevli olduğuna dikkati çekti.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bekaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun Karaman'daki çocuklara yönelik cinsel istismar iddialarının ardından yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Bekaroğlu, "O mevkiye gelen bir insanın böyle hassas bir konuda ağızından çıkan lafları ölçmesi, biçmesi gerekir. Siyasi sorumluluk önemli bir şeydir. Sayın Bakan böylesine vahim, toplumda infial uyandıran bir olay karşısında siyasi sorumluluk örneği ortaya koyması gerekirken, tam tersi, pişkin bir şekilde 'Olur böyle şeylere' getiriyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil." ifadelerini kullandı.