ANKARA - Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Toplumsal Etik Derneği tarafından düzenlenen 2015 Yılı Meslekte Etik Davranışları Teşvik Ödül Töreni’nde "Yönetici" dalında ödüle layık görüldü.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Etik değerlerin gelişmesine ortam hazırlamak,  toplumsal yaşamın her alanında etik değerlerin gerekliliğinin vurgulanarak, bu hususta bilinç uyandırmak amacıyla kurulan Toplumsal Etik Derneği’nin her yıl verdiği ‘etik’ ödülleri Ankara Sanayi Odası’nda düzenlenen bir tören ile sahiplerini buldu

Onur, Onurlu Duruş, Tıp Sanatı, İnsan Yaşamına Saygı, Yönetici ve İlkeli Sanayici başlıkları altında ödüllerin verildiği törende; Başkan Yaşar, belediyecilik alanında yaptığı örnek hizmetler dolayısıyla yönetici dalında ödüle layık görüldü.

"Bu ödülü çok

önemsiyorum"

Ödülünü ODTÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Feride Acar’ın, Etik Davranış Belgesi’ni ise TEMA Vakfı Ankara Şube Başkanı Mukadder Ekremoğlu’nun elinden alan Yaşar, böylesine anlamlı bir ödülü almış olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Bu güne kadar çok sayıda ödül aldım ama bugün aldığım ödülün çok daha anlamlı olduğunu düşünüyorum. Etik değerlerle, ahlaki ve insani değerlerle yaşamanın, çalışmanın, üretmenin ne kadar doğru olduğunu bugün bir kez daha anladım" dedi.

"Hayatım boyunca etik değerlere bağlı kaldım"

Dünyada ve ülkemizde etik değerlerin kaybolduğunu ifade eden Yaşar, "Böyle bir ortamda da hem üretim kaybediyor, hem devletin kaynakları doğru harcanmıyor. İnsanlarımız ahlaki değerlere bağlı kalınmadığı için ayrışıyor, kutuplaşıyor. Hâlbuki insani ve ahlaki değerleri içimizde özümsesek, eşit yurttaş ilkesinden ayrılmasak, paramızı alın teriyle kazanabilsek dünyada da ülkemizde de itibarlı bir insan oluruz. Ben hayatım boyunca etik değerlere bağlı kaldım. Bu doğrultuda ticaret, siyaset yaptım, şimdi de Yenimahalle Belediye Başkanlığı yapıyorum. Yenimahalle’de hiçbir yurttaşımı ayrıştırmadım. Vatandaşın belediyeden güler yüzle ayrıldığını görmek benim için en büyük mutluluk. Yenimahalle, bugün sadece Ankara’da değil, tüm Türkiye’de herkesin dikkatle takip ettiği bir belediye oldu. Tüm belediye personeline ağabeylik yaptım, çalışanın hakkını korudum, çalışmayanla yolumu ayırdım" dedi.

Ekonomik sıkıntılar yozlaştırdı

Ekonomik sıkıntıların insanları etik değerlerden uzaklaştırdığını kaydeden Yaşar, "Türkiye büyük, güçlü bir devlet yeter ki kaynaklar doğru harcansın. Bugünkü anarşinin temelinde de, insanların etik değerlerden uzaklaşmasının altında da ekonomik sebepler var. Gelir adil dağıtıldığı pastadan herkes eşit pay aldığı zaman toplumda bu sıkıntıların kalmayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Tarafsızlık vurgusu

Toplumsal Etik Derneği’nin 11 yıl önce toplumu etik yönden daha ileriye taşımak amacıyla kurduklarını ifade eden Dernek Başkanı Ahmet Akgün, "Bugüne kadar mesleğinde onurlu davranan, meslek ilkelerine uygun davranışlarda bulunan çok sayıda kişiye ödül verdik. Ödüllendireceğimiz kişileri belirlerken tarafsızlık ilkesinden asla ödün vermedik. Hangi dil, din, ırk mezhepten olursa olsun meslek etiğini koruyan kimselere ödül verdik. Bugün de 6 değerli insana ödüllerini takdim edeceğiz" dedi.

Ödüller sahiplerini buldu

Törende ayrıca ODTÜ Rektörü Ahmet Acar'a Onur Ödülü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Ali Coşkun’a Onurlu Duruş Ödülü, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan’a Tıp Bilimi ve Tıp Sanatı Ödülü, CHP Milletvekili Özgür Özel’e İnsan Yaşamına Saygı Ödülü ve Hidromek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Bozkurt’a da İlkeli Sanayici Ödülü verildi.