Süper Lig'i 69 puanla 3. sırada tamamlayan Beşiktaş, 2014-2015 sezonunda stadının olmamasının sıkıntısını yaşadı.

Spor Toto Süper Lig'i 69 puanla üçüncü sırada tamamlayan Beşiktaş, 2014-2015 sezonunda stadının olmamasının sıkıntısını yaşadı.

Siyah-beyazlılar, geride kalan sezonda Süper Lig, Avrupa kupaları ve Ziraat Türkiye Kupası'nda toplam 55 maça çıkarken, bunları 28 farklı statta oynamak zorunda kaldı. Stadı Vodafone Arena'nın yapım aşamasında olması nedeniyle iç saha maçlarını da farklı statlarda yapan "Kara Kartallar", ev sahibi olarak Atatürk Olimpiyat Stadı, Ankara Osmanlı Stadı, Başakşehir Fatih Terim Stadı, Yusuf Ziya Öniş Stadı ve Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena'yı kullandı. Beşiktaş, 55 resmi maçın 27'sini ev sahibi, 28'ini ise deplasman takımı olarak oynadı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 14 maç

Beşiktaş, iç saha olarak kullandığı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2014-2015 sezonunda Süper Lig, Avrupa kupaları ve Ziraat Türkiye Kupası'nda toplam 14 maça çıktı.  Siyah-beyazlılar, bu 14 karşılaşmanın 6'sını kazanırken, 4 beraberlik aldı, 4 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı. Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 7 Avrupa, 5 Süper Lig, 2 de Ziraat Türkiye Kupası maçı yaptı. Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Feyenoord, Arsenal, Çaykur Rizespor (2), Asteras, Eskişehirspor, Fenerbahçe, Partizan, Tottenham, Galatasaray, Sarıyer, Bursaspor, Liverpool ve Club Brugge maçlarını oynadı.

Osmanlı Stadı'nda 8 maç yaptı

"Kara Kartallar", Ankara'daki Osmanlı Stadı'nda ise Süper Lig maçlarının bir bölümünü oynadı.

Osmanlıspor'un kullandığı statta 8 lig maçına çıkan siyah-beyazlılar, 5 galibiyet, 2 beraberlik, 1 de mağlubiyet aldı. Beşiktaş, Osmanlı Stadı'nda Medicana Sivasspor, Mersin İdmanyurdu, Balıkesirspor, Kayseri Erciyesspor, Kardemir Karabükspor, Gaziantepspor, Torku Konyaspor ve Gençlerbirliği ile karşılaştı.

BAŞAKŞEHIR VE DIĞERLERI

Beşiktaş, diğer iç saha maçlarında ise Başakşehir Fatih Terim, Büyükşehir Belediyesi Torku Arena ve Yusuf Ziya Öniş Stadı'nı kullandı. Siyah-beyazlılar, ev sahibi olarak Başakşehir'de 3 Süper Lig, Yusuf Ziya Öniş'te 1 Ziraat Türkiye Kupası, Torku Arena'da ise 1 Süper Lig maçı yaptı. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa ve Akhisar Belediyespor ile karşılaşan Beşiktaş, Yusuf Ziya Öniş Stadı'nda Adana Demirspor'u, Konya'da da Trabzonspor'u ağırladı.

"Kara Kartallar", ayrıca deplasman takımı olarak da Rize ve Kayseri'de ikişer maça çıktı. Ayrıca iç saha olarak kullandığı Başakşehir, Yusuf Ziya Öniş ve Konya'da da birer kez deplasman takımı oldu.

İSTANBUL'DA 23 MAÇ

Beşiktaş, 55 maçının 23'ünü İstanbul, 32'sini ise İstanbul dışında oynadı. Siyah-beyazlılar, İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı, Başakşehir Fatih Terim ve Yusuf Ziya Öniş statlarının yanı sıra birer kez de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Telekom Arena'da sahne aldı.