İSTANBUL  - Oyuncu Bihter Dinçel, son zamanlarda iyice öfke toplumu haline geldiğimizi belirterek, "Dünyada ve ülkede bu kadar dert varken komedi işi yapıyor olmak da çok zor." dedi.

Avrupa Yakası ve Geniş Aile dizilerinde oynadığı karakterlerle seyircinin beğenisini kazanan, şimdilerde ise ‘Kurusıkı' komedisiyle tiyatro sahnesinde, ‘Geldim Gördüm Güldüm (3G) Show' ile de televizyonda izleyicileri güldüren oyuncu ve senaryo yazarı Bihter Dinçel, Zaman'dan Nalan Kaya'ya konuştu. 3G Show'la ilgili birtakım sert eleştiriler aldıklarını belirten Bihter Dinçel, "Alternatif olmasın mı? Bir şans vermek gerekiyor. Bir tanesi 'Sakat kalın da bu işi yapamayın.' yazmış. Eleştirebilirler ama içlerindeki kötüyü neden bu kadar akıtıyorlar? Neden böyle öfke toplumu olduk anlamış değilim. Her konuda kavgaya daha hevesliyiz iyi anlaşmak yerine. İnsanlar birbirini fişeklemek için kollar hale geldiler, trafikte sokakta Instagram'da, Twitter'da. Herkes birbirinden nefret ediyor." diyor.

Ünlü oyuncu, bu durumdan kurtuluş çaresi olarak da şu düşüncelerini paylaşıyor: "Tek ortak noktamız var; insan olmak. Bu da birlikte yaşamak, birbirimize saygı duymak için yeterli. Vicdan, merhamet iyi niyet bizi kurtaracak başka hiçbir şey yok bence."

"KIYMETLİ BİR ŞEY YAPIYORUZ"

Dünyada ve ülkede bu kadar dert varken komedi işi yapmanın çok zor olduğunu ifade eden Dinçel, "Öyle bir gün geliyor ki, bir yerde bir acı olay oluyor, bazı insanlar, 'Bunlar nasıl yapabiliyor bu işi' diyebilirler. Ama komedide en sevdiğim şey, o gün oturup boş boş televizyona bakan birini 2 saatliğine kafasını dağıtıp gülümsetebilmek. Bu anlamda kıymetli bir şey yapıyoruz." diyerek düşüncelerini paylaşıyor.

Çocuk oyuncuların set şartlarının kötü olduğunu belirten Bihter Dinçel, "Çocuğu olan arkadaşlarım bana sorduğunda hiçbirine önermiyorum, çok korkutucu. Çünkü program çocuklara göre yapılmıyor. Bazı dizilerin odak noktasında çocuklar var. 120 dakika dizi çekilirse o çocuk da 5 gün 5 gece o sette oluyor o da hiç sağlıklı değil. O yüzden biraz daha hassas davranılması gerekiyor çocuklara. Dört beş saatten fazla çalıştırmamak gerekiyor." diyor.

"SANSÜR DÖNEMİNDEN GEÇİYORUZ"

Çok daha orijinal hikâyeler yapılabileceğini ifade eden başarılı sanatçı, "Ama o kadar çok filtre varken ne yapsın insanlar?" diye soruyor ve ekliyor: "Sansür döneminden geçiyoruz. Bir sürü şeye dokunamıyor, bazı meselelerden söz edemiyorsunuz. Bir yerlere çekiliyor hemen; böyle olunca da en kolayı suya sabuna dokunmadan yazılıyor. Şöyle de bir durum var: Ağzımdan çıkan bir kelimeyi sakıncalı buluyorsun, elimdeki bardak kapatılıyor ama şiddet, ahlaksızlık var, sen bunu gösteriyorsun. Hangisi daha tehlikeli?"

Başarılı oyuncu, oğlu Yağmur Ali'yi "Önyargıları, korkuları olmasın herkesle arkadaş olabilsin." ilkesiyle büyüttüğünü ifade ediyor.

Editör: TE Bilisim