Mamaklı vatandaşların gelişimine büyük önem veren Mamak Belediyesi, bu kez Başak Bilgi Evi’nde öğrencilere "Kişisel bakım ve hijyen" konulu seminer düzenledi. Mamak Toplum Sağlığı Merkezi’nden diyetisyen Merve Demirel ve Eylem Nigar tarafından verilen seminerde Bilgi evi öğrencileri, kişisel bakım ve temizlik konularıyla ilgili önemli bilgiler edindi.

Mamak Belediyesi’nin internet sitesinden alınan habere göre, hastalıklardan korunmanın ilk yolunun kişisel bakımdan geçtiğini belirten diyetisyen Demirel, amaçlarının okul çağındaki çocuklara bireysel temizlik ve hijyen alanında alışkanlık kazandırmak olduğunu belirterek, özellikle tuvaletten sonra el yıkamanın önemini anlattı. Vücut temizliğine de dikkat çeken sağlıkçılar, her insanın mutlaka haftada en az 2 kez banyo yapması gerektiğini kaydetti.

Temiz toplum, sağlıklı toplumdur

Slayt gösterimi eşliğinde verilen seminerde öğrenciler, el ve tırnak hijyeni, saç, deri, tuvalet hijyeni, kişisel bakım, tırnak kesme, tırnak bakımı ve doğru el yıkama teknikleri gibi konuları öğrendiler. İşe hijyenin tanımını bilmekle başlamalıyız diyen Demirel, "Öğrencilerimize hastalıklarla mücadelede ilk ve önemli yolun kişisel bakımdan geçtiğini anlattık. Edindikleri bilgileri aileleri ve arkadaşları ile paylaşmalarını istedik" dedi. Seminer sonrasından sağlıkçılar öğrencilerin sorularını tek tek yanıtladı.