Bu sözler ünlü şairlerimizden rahmetli Orhan Veli’ye ait. Koca bir yılı geride bırakıp yepyeni bir yıla hoş geldin demek için tüm ülkelerin geliri yüksek vatandaşları kutlama çılgınlığı adı altında yaptıkları harcamalar insanı çileden çıkartıyor. Tabi para onların istedikleri gibi harcayabilirler, bilirler amma şu günlerde milyonlarca insanın aç, susuz, ilaçsız, elektriksiz yaşam mücadelesi verdiğini biliyorlar mı? 2015 yılı ne yazık ki dünyayı yaşanmaz bir hale getirdikten sonra tarihin tozlu geçmişine gömülüp gitti.  Bugün hangi kıtaya bakarsanız, hangi ülkeyi mercek altına yatırırsanız insanın vicdanını titreten olaylarla karşılaşırsınız.

Doğal afetler, tayfunlar, yağmurlar, yanardağ patlamaları, depremler, tusunamiler, toprak kaymaları, yangınlar ve buzulların erimesi gibi insanoğlunun başına dert olan olaylar yetmiyormuş gibi iç savaşlar, örgüt çatışmaları, katliamlar, canlı bombalı ölümler, dini mücadeleler, sonu gelmeyen cinayetler devam ederken, yaşanmaz hale gelen ülkelerinden kaçmak zorunda kalan göçmenlerin bu uğurda ölümüne yolculukları sürerken, bir gecede milyonlarca Euro, Dolar ve Türk parası harcayarak yılbaşı deyip lüks otellerin salonlarında gece ile gündüzü karıştıranların var olduğu şu dünyamızda anlaşılan herkes kaderine razı olmak zorunda. Yılbaşı deyip kesenin ağzını açanların yanı sıra ülkemde milyonlarca insan, mali imkânsızlık nedeniyle ve de bütün şiddeti ile yaşamımızı etkileyen soğuk havalar nedeniyle evine kapanmak zorunda kalanlar, TV kanallarının düzenlediği yılbaşı programlarını "Pijama-terlik-televizyonu"ndan izlemek zorunda kaldı. TRT Müzik Kanalı yıllardan beri dinlediğimiz artık akraba olduğumuz sanatçılarla çıktı ekranlara yani Akşam Sefası, kabul etmek zorundasınız oldu size Yılbaşı Sefası. Muhakkak ki musikimizin gözde eserlerini icra eden sanatçı kardeşlerimize yine de teşekkür etmek gerekir. Yalnız şu uyarımı da yapmak zorundayım. Uzun yıllar TRT mikrofonlarından ve ekranlarından sesini ve görüntüsünü bizlerden esirgemeyen Sanat Güneşimiz Zeki Müren’i hiç olmazsa Ajda Pekkan’lı bir yılbaşı görüntüsünü verebilirlerdi. Yaşayan süper Star Ajda’nın yanı sıra ölümünden sonra bile gündemden düşmeyen Sanat Güneşimiz Türk Eğitim Vakfı ve Mehmetçik Vakfı’na bıraktığı mal varlığı sayesinde şimdiye kadar 2 bin 462 Türk gencine eğitim yapma imkânı sağlamıştır. Bursa Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde halen 250 öğrenci eğitim görürken bu irfan yuvasından bugüne kadar bin 500 yetenekli öğrenci mezun olmuştur. Zeki Müren Fonu’ndan sadece 2015 yılında 210 üniversite öğrencisine yurtdışında yüksek tahsil yapabilmeleri için burs verilmiş. TRT’nin böyle duyarlı, böyle insan sevgisi taşımış ünlü sesi yılbaşında milyonların sevgisinden mahrum etmemesini beklerdim.

Biz para babalarına müzik ziyafeti çeken ünlü seslerimize ve de yılbaşını yurtdışında geçiren sanat âleminin tanınmış yeteneklerine bakalım.

Malumunuz yılbaşı kutlamaları bir hıristiyan geleneğidir söylentisi, güneydoğuda huzursuz bir ortamın cereyan etmesi, havaların aniden soğuması, ekonomik sıkıntıların altında ezilenlerin bulunduğu bir yerde sazlı-sözlü içkili bir eğlencenin tadının olmayacağını bilen para babaları soluğu Kıbrıs’ta almışlardır. Bu ülkenin birbirinden lüks otellerinin ihtişamlı salonlarında düzenledikleri yılbaşı balolarının starları ülkemizin her biri sahasında star olmuş isimlerle gelen müşterilerine kapılarını açmıştı. İşte Tarkan, yeni açılışı yapılan Elexus Otel’de verdiği konserle megastar olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Sibel Can, Nuhun Gemisi adlı otelde üç saat süren muhteşem konseri ile bu sahada benden büyüğü yok dedirtecek bir ziyafet çekti. "İşte geldi 2016. Ama geleceği varsa göreceği de var" diyen Gülben Ergen, Ebru Gündeş iki bin kişinin doldurduğu Kıbrıs Kaya Artemiz Oteli salonlarında güzelliği ve zarafeti ile herkesi büyülerken, Ferhat Göçer Grand Pasha Otel’de, Funda Arar Merit Crystal Cove Otel’de Sıla, Hakan Altun, Zara ve de yetenekli gazeteci kardeşimiz Ömür Gedik. Tabi yılbaşı çılgınlıklarının odak noktası sadece Kıbrıs değildi. İşte 2016’yı Türkiye’de kutlayan ünlü isimler; Emel Sayın Afyon’da, Gülşen Yeşilköy WOW’da, Ziynet Sali Grand Cevher Otel’de, Hadise Hatay’da, Hande Yener Beşiktaş’ta, Cenk Eren Bursa’da, Muazzez Ersoy Afyon’da, Demet Akalın Wyndham Grand Otel’de, Gönül Yazar Park Şamdan’da, Kenan Doğulu Ankara’da sahibi olduğu BİS’te sahne aldı. Bülent Ersoy Kıbrıslı otel patronlarına pahalı geldiği için Diva, İstanbul’da yeni açılan Gönen Otel’de, MFÖ Üçlüsü Galatasaray Adası Su Club’da Şevval Şam Günay Restoran’da, Banu Zorlu Taksim Martı Otel’de, Çılgın Sedat Kaya Ramada Otel’de, sahne aldı. Yıldız Tilbe Etiler BUS Group’a ait salonda sahne aldı. Tabi yılbaşını yurtdışında kutlayan ünlü isimleri de unutmamak gerekir. Burak Özçivit Viyana’da, Beyazıt Öztürk Barcelona’da, Güldür Güldür’ün başarılı oyuncuları Erdem Yener, Burak Toparoğlu ve Onur Buldu Tayland’da Gökhan Özen Almanya’da, "İbrahim Tatlıses’in kızıyım" diyen Dilan Çıtak Avusturya’da, ünlü tiyatro sanatçısı Behzat Uygur ve eşi Çiğdem Prag’da, İzzet Yıldızhan Sırbistan Karadağ’da, Linet Batum’da yeni yıla girdiler. Galatasaraylı Selçuk İnan ve eşi Cemre Dubai’de, yine Dubai’de yeni yıla merhaba diyen ünlü futbolcular Robin van Persie ve Luis Nani yanlarında eşleri ile birlikte değişik bir yılbaşı kutlamışlardır. 2016 ülkeme ve dünyaya İnşallah güzel, huzurlu günler getirir. İnşallah.