ANKARA - Yenimahalle Belediyesi Çocuk Tiyatrosu, "Uç uçurtmam uç, dön çemberim dön" aldı oyunla perdelerini açtı.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, tüm Türkiye’yi yasa boğan terör saldırısının ardından Yenimahalle Belediyesi, "Her şeyin başı eğitim" diyerek küçük yaştaki çocukları sanatla eğitmek için düğmeye bastı. 7 yıldır devam eden çocuk tiyatrosu ile ilçe genelinde 4-7 yaş grubu çocukları bilinçlendirmeye ve yaşanan gerginliklerden biraz olsun çocukları uzaklaştırmaya çalışan belediye, 2015 yılı tiyatro perdesini, Haluk Işık’ın yazdığı, Mine Acar’ın yönettiği ve Karınca Tiyatrosu oyuncularının oynadığı "Sevgi ve Barış" temalı oyunla açtı.

Bir gün mutlaka barış kazanacak

Yenimahalle Belediyesi kreşlerinde eğitim gören minik öğrencilerin ilgi ile izlediği oyunda ne olursa olsun bir gün mutlaka barış kazanacak mesajı verildi.

Çocukların yaşamında tiyatronun yerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Belediye olarak, çocuk ve gençlerimizin hayat yolunda emin adımlarla ilerlemelerinde önemli bir işlevi olan sanatsal etkinliklere devam edeceğiz. Ağaç yaşken eğilir. Çocuklarımıza sevgiyi, dostluğu, barışı bu yaşta anlatabilirsek aydınlık yarınlarımız çok daha yakın olacaktır" dedi.

Oyunun sonunda tiyatro salonundan mutlu ayrılan miniklere, Yenimahalle Belediyesi tarafından hikaye kitabı dağıtıldı.

Oyun, Yenimahalle’deki tüm okullar için 8 Kasım Pazar gününe kadar her Salı, Perşembe ve Pazar günü 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda tekrar tekrar sahnelenecek.