ANKARA - "Bir Işık Bin Renk" karma resim sergisinde 6 sanatçının yağlı boya, sulu boya, gravür ve mozaik yöntemleri ile yapılan 153 eseri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu fuaye alanında, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (BELMEK) Öğretmeni Betül Kalkan ve öğrencileri Süheyla Dinçer, Nergiz Çakan, Hülya Doğu, Gülseren Bayriş ve Hüsamettin Postoğlu'nun çalışmalarından oluşan "Bir Işık Bin Renk" karma resim sergisi açıldı.

Açılışa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, sergide çok güzel eserleri görme fırsatı bulduğunu belirterek, "Resimler adeta çok gelişmiş bir fotoğraf makinesiyle çekilmiş gibi gerçekçi. İlk görüşte o izlenimi alıyorsunuz." dedi. Şahin, mozaik yöntemi ile hayata geçirilen çalışmalara dikkati çekerek, her birinde çok büyük emek olduğunu, bunları yapmanın sabır gerektirdiğini, yapılan işi sevmekle bu güzelliklerin ortaya çıkabileceğini söyledi.

"HER ŞEY İÇİMİZDEKİ BAHARIN KAHKAHALARIYLA BAŞLADI"

Sergiye 53 eseri ile öncülük eden Betül Kalkan, resimlerin yağlı boya, sulu boya, gravür ve mozaik yöntemleri ile yapıldığına işaret ederek, sergide 153 çalışmanın yer aldığını belirtti.

Bu eserlerin bazılarının satışa sunulduğunu anlatan Kalkan, tabloların değerinin 100 lira ile 30 bin lira arasında değiştiğini bildirdi. Kalkan, öğrencilerinin yaklaşık 5 yıldır eğitim aldığını ifade ederek, hayata dair hayal gücünün erişebildiği her şeyi konu olarak işlediklerini dile getirdi. "Her şey içimizdeki baharın kahkahalarıyla başladı" diyen Kalkan, baharda insanlara, enerji ve mutluluk veren bir sergi sunmak istediklerini söyledi.

"ÇALIŞMALARIMI ÇOCUKLARIM GİBİ GÖRÜYORUM"

Sergiye yağlı boya ve mozaik teknikleriyle yaptığı 30 tablo ile katılan Süheyla Dinçer de resimlerini gönül bağı kurarak yaptığını, bütün çalışmalarını çocukları gibi gördüğünü ifade etti.

Dinçer, doğayı çok sevdiğini ve genellikle tuvale yeryüzündeki sonsuz yeşillikleri yansıtmak istediğini dile getirerek, serginin ismini de doğadaki ışığın fırçadan süzülerek binbir renge dönüşmesi düşüncesiyle koyduklarını anlattı.

Çakan da resimlerinde özellikle hayvan figürlerini ve sokaktan yansımaları konu edindiğini, özellikle "Fil" isimli eserinde kabartma kullandığını ve üç boyutlu bir çalışmaya imza attığını kaydetti.

Sergi 15 Mayıs'a kadar 09.00 - 19.00 saatleri arasında görülebilecek.
Editör: TE Bilisim