ANKARA - Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in hayata geçirdiği "Hoş Geldiniz Masası" projesi birinci yılını doldurdu.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vatandaşı belediyenin bürokratik yapısından kurtaran Hoş Geldiniz Masası bir yıl içerisinde 152 bin 447 kişiye hizmet verdi.

Çankaya Belediye’sin önemli hizmetlerinden biri olan Hoş Geldiniz Masası, ilk bir yılında 152 bin 447 kişiye "Hoş Geldiniz" dedi. Vatandaşın işlemlerini bir an önce halledebilmesi, istediği bilgiye tek bir noktadan ulaşabilmesi adına Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen tarafından açılan Hoş Geldiniz Masası, bir yılını doldurdu.

Açıldığı günden bu yana verdiği hizmetle vatandaştan da tam puan alan Hoş Geldiniz Masası, Çankaya Belediye Başkan Yardımcıları Gülsün Bor Güner ve Yasemin Asil’in katılımıyla birinci yılını kutladı. Çalışanlarla birlikte küçük bir kutlama yapan ekibe teşekkür eden Başkan Yardımcısı Güner, "Hoş Geldiniz Masası artık vatandaşımızın ilk uğrak yeri. Hizmetlerimizle sokakta memnun ettiğimiz vatandaşımızın, belediyemiz binasından da memnun bir şekilde ayrılması bizim için çok önemli" dedi. Ruhsat, imar, vezne, mali işlemler, dilekçe kabul gibi alanlarda hizmet veren Hoş Geldiniz Masası birimlerinin vatandaşın talebine göre artırılacağını da söyleyen Güner, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Hoş Geldiniz Masası açıldığı günden bu yana ruhsat işlemlerinde 24 bin 226, mali hizmetlerde 28 bin 171, imar durumu bilgilendirmede 16 bin 585, imar işlem ve başvuruda 21 bin 877, dilekçe kabulde 9 bin 460, veznede 52 bin 128 kişiye hizmet verdi.

Profesyonel 40 kişilik bir ekibin görev yaptığı Hoş Geldiniz Masası’nda işlem süresi 4 dakikayı aşmıyor.