CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na çok ciddi sitemlerinin bulunduğunu, Hisarcıklıoğlu'nun  "aklını başına alması" gerektiğini ileri sürdü

TBMM  - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, AK Parti Grup başkanvekillerinin, dokunulmazlık teklifinin ikinci tur görüşmelerinin 20 Mayıs'ta yapılacağını söylediklerini anımsatarak, "O tarihte Antalya'da toplantı yapacağız. Bu tarihi AKP'li yöneticiler belirledi. AKP'lilere güvendik, şimdi bizi arkamızdan hançerlemeye çalışıyorlar. Kararlarını değiştirmek için zamanları var. Bu görüşlerini revize etmeliler. Aksi halde çıkması en kolay yasa dahi çıkmaz." dedi.

Gök, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, şehit haberleriyle sarsıldıklarını, her bir köşeden patlayan bombaların, askerlere kurulan tuzakların, birçok vatan evladını aralarından aldığını belirtti.

 "Türkiye'nin, terör belasıyla Cumhurbaşkanı ve AK Parti iktidarıyla 2002'den sonra tanıştığını, askerlerin, polislerin şehit düştüğünü, bunun birinci derece sorumlusunun Cumhurbaşkanı ve iktidar olduğunu" ileri süren Gök, "Kahrolsun PKK, IŞİD, DHKP-C terörü. Nereden gelirse gelsin hepsini lanetliyoruz." ifadesini kullandı.

Gök, "Bu ülkenin güvenliğini emanet ettiğimiz iktidar, başkomutan edasıyla gezinen Cumhurbaşkanı ne iş yapar?" diye sorarak,  "Kilis düşmüş, vatandaşlarımız ölmüş, Cumhurbaşkanı'nın umrunda değil. Hakkari'de ölen şehitlerin kanı, Kilis'te ölen yurttaşların kanı senin yakana sıçramıştır. Ne işe yararsın, her gün saatlerce televizyonda nutuk atmak, ülkeyi çatışmaya sürüklemek mi senin görevin? Neredesin sen, ne iş yaparsın, anamuhalefet lideri ve diğer muhalefet partilerine çatmaktan, hakaret etmekten başka ne iş bilirsin." görüşünü savundu.

"BİZ BÖYLE TOBB BAŞKANI İSTEMİYORUZ"

Gök, TOBB Genel Kurulu'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anamuhalefet lideri sıfatıyla çok haklı, yerinde tespitlerinin olduğunu, sivil toplumun güçlenmesi, üzerine düşeni yapması gerektiğini söylediğini anımsattı.

TOBB'un iş dünyasının sorunlarına sahip çıkamadığını, Cumhuriyet'in nitelikleri konusunda dik duruş sergileyemediğini öne süren Gök, sivil toplumun Türkiye'de demokrasiyi güçlendirmek görevinin bulunduğunu, bunun yolunun da iktidara karşı her türlü eleştirisini rahatça yapmaktan geçtiğini, saklanarak, kapı arkasında durarak, bir şey söyler gibi yaparak bunun olamayacağını vurguladı.

Gök, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na çok ciddi sitemlerinin bulunduğunu, Hisarcıklıoğlu'nun  "aklını başına alması" gerektiğini ileri sürdü.

TOBB'un kurduğu, yönetiminde, denetiminde, üyelik hakkında söz sahibi olduğu Dış Ekonomilik İlişkiler Kurulunun, TOBB'dan alınarak Ekonomi Bakanlığına bağlandığını, CHP'nin, bu düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesine gittiğini anımsatan Gök, TOBB'dan bu konuda bir tek cümle dahi çıkmadığını söyledi. İktidara yakın durmaya çalışarak TOBB'un elde edeceği hiçbir şeyin olmadığını ifade eden Gök, "Korkma Hisarcıklıoğlu, senin kolun kanadın elinden alındığında, sana yine CHP sahip çıkıyor. Korktun, o zaman ses çıkartamadın ama CHP, senin, TOBB'un yanında durdu. Cesaretli ol, Genel Başkanımızla polemiğe girip meydan okuyacağına iktidar karşısında dik dur." diye konuştu.

Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hisarcıklıoğlu'nun yer aldığı bir fotoğrafı göstererek, şöyle devam etti:

"2 yıl önceki TOBB Genel Kurulu. Erdoğan'ın arkasında hazır ol vaziyetinde bakanlar ve Hisarcıklıoğlu. Biz böyle Cumhurbaşkanı karşısında el pençe divan duran TOBB Başkanı istemiyoruz. Cesaretli, haysiyetli ol.  Asker gibi duruyor Cumhurbaşkanı karşısında. Bu fotoğraf ancak Kuzey Kore'de, Saddam rejiminde olur. Hisarcıklıoğlu kendine gel, silkin. Cesaretin varsa iktidara karşı meydan okuyacaksın."

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCISI'NI HSYK'YA

ŞİKAYET

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı'nın,  "Laikliğin Anayasadan çıkmasını söyleyen TBMM Başkanı, teröre yardım yataklık yapan iktidar ve Cumhurbaşkanı hakkında işlem yapması gerektiğini ancak gazeteden duyduğu haberlerden, ne anlama geldiğini bilmeden Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma açtığını" ileri süren Gök, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı'nın görevini yapmadığını, HSYK'ya şikayet edeceklerini bildirdi.

Gök, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na hakaret ettiğini, Erdoğan'ın sözlerini aynen iade ettiklerini söyledi.

"BIYIĞINIZ MECLİS'TE DE ÇIKAR"

"Ortada iktidar partisi, başbakan bulunmadığını, AK Parti Grubu'nun tüm benliğini Cumhurbaşkanı'na teslim ettiğini, herkesin 'en düşük profil kim olabilir' telaşında, 'ben sana paspas olurum' yarışında" olduğunu iddia eden Levent Gök, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ey AKP'de başbakanlık düşünenler, nerede sizde onur? Anamuhalefet olarak AKP'lilerin Meclis'e gelmediğini teşhir etmek durumundayız.  AKP Grubu Mustafa Elitaş'ı gözden çıkardı herhalde. Dün hakkındaki gensoru önergesi görüşülecek, Meclis'te yoklar. Neredesiniz siz? İhale peşinde misiniz? Nasıl düşük profilli olduğunuzu kanıtlama peşinde misiniz ya da evinizde saklanıp, bıyık bırakıp öyle mi piyasaya çıkmayı düşünüyorsunuz? Bıyığınız Meclis'te de çıkar. Düşük profilliği burada da gösterirsiniz.

AKP Grup başkanvekilleri, HDP ile işbirliği yaptığımızı söylüyor. Yoklama istediğimiz oylama MHP'nin Soma önergesi. Bunların Meclis'ten haberleri yok. Oylamada bana ihtiyacın var mı? İçtüzükten kaynaklı haklarımı kullanmak zorundayım. Görevimi yaparak yoklama istedim, AKP'lileri kamuoyuna teşhir ettim."

Gök, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş hakkında verilen gensoru önergesinin de Anayasaya göre 10 gün içinde görüşülmesi gerektiğini, bu sürenin hafta sonu dolacağını söyledi.

"BİN DEFA DÜŞÜNSÜNLER"

AB'ye vize muafiyeti çerçevesinde çıkarılacak yasalarda destek olduklarını ifade eden Gök, AK Parti Grup başkanvekillerinin, dokunulmazlıklarla ilgili görüşmelerin tarihini 17 Mayıs ve 20 Mayıs olarak açıkladığına işaret etti.

AK Parti ile bir ay önce görüşerek, onların rızası ve muvafakatıyla belirledikleri tarih olan 20 Mayıs'ta Antalya'da CHP PM'yi toplayacaklarını, çalışma kampı yapacaklarını anlatan Gök, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu kampın tarihini CHP belirlemedi, AKP'li yöneticiler belirledi, 'Bu tarihlerde parlamentoya bir şey getirmeyiz' dediler. Bir ay öncesinden mutabık kalındı. Bu söze güvenerek programımızı yaptık. Şimdi AKP Grup başkanvekilleri, birinci turun salı, ikinci turun 20 Mayıs'ta olacağını açıklıyor. Bu bir siyasi ahlaksızlıktır. AKP yönetimi, grup başkanvekilleri ayağını denk alsın. Siyasette söz onurdur, şeref, namustur. Siz onurunuzu, şerefinizi çiğnemeyi düşünüyorsanız o ayrı. Biz AKP'lilere güvendik, şimdi bizi arkamızdan hançerlemeye çalışıyorlar. Yazıklar olsun. Siyasi ahlaksızlığın bedelini çok ağır ödersiniz. Bunların her yaptıkları ikircikli, hemen dönüyorlar. Dik durun, adam olun, ahlaklı olun. Siyaset, Cumhurbaşkanının ihtiraslarına teslim edilecek kadar ucuz mu? Başbakanlarını koruyamıyorlar, sahip çıkmadılar, anamuhalefet partisine verdiği söze sahip çıkmıyorlar. Sizin nerenize güveneceğiz?  AKP yöneticilerini uyarıyorum, salı günü getirmeyi düşünüyorlarsa bin defa düşünsünler. Kararlarını değiştirmek için zamanları vardır. Bu görüşlerini revize etmeliler. Aksi halde çıkması en kolay yasa dahi çıkmaz. "
Editör: TE Bilisim