BKG tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı anısına hayata geçirilen ve bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Üniversitelerarası Kültür Ürünleri Tasarım Yarışması’na başvurular 31 Ağustos’a kadar devam ediyor. Yarışmaya bu yıl diğer yıllardan farklı olarak Avustralya ve Yeni Zelandalı üniversite öğrencileri de katılıyor.

Kültürel mirasın korunması ve yaşatılması amacıyla kültür projelerine imza atan BKG, bu yıl beşincisini düzenlediği Üniversitelerarası Kültür Ürünleri Tasarım Yarışması’nın ana temasını Çanakkale Zaferi’ne ithafen ‘Bir savaşın hikâyesi:

Çanakkale’ olarak belirledi. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak Yeni Zelanda ve Avusturalya’dan da öğrencilerin katılabildiği yarışmanın başvuru süresi 31 Ağustos tarihine kadar uzatıldı.

Yarışmaya, Avustralya, Türkiye ve Yeni Zelanda’dan tüm lisans ve lisansüstü öğrencileri katılabiliyor

 BKG, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın destekleri ile düzenlediği yarışmada, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı’na özel olarak SKAL Dernekleri Federasyonu ile işbirliği yaparak Yeni Zelandalı ve Avustralyalı öğrencileri de yarışmaya davet etti.

Çanakkale şehitlerine ve gazilerine bir saygı duruşu niteliği taşıyan yarışmaya, Avustralya, Türkiye ve Yeni Zelanda’dan tasarımla ilgilenen tüm lisans ve lisansüstü üniversite öğrencileri katılabiliyor.

Katılımcılar, bu seneki yarışmada ‘Bir savaşın hikâyesi: Çanakkale’ teması altında, ürün tasarımı ve grafik illüstrasyon olmak üzere iki farklı alanda yarışacaklar.

Son Başvuru Tarihi 31 Ağustos

Son başvuru tarihinin 31 Ağustos’a kadar uzatıldığı yarışmada, dereceye giren öğrencilerin eserleri, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müzelerde faaliyet gösteren BKG Müze Mağazaları’nda satışa sunulacak.