Doğan BULGUN

Aralarında Londra Caz Festivali, Stockholm Caz Festivali, North Sea Jazz gibi önemli müzik etkinliklerinin de olduğu Avrupa Caz Ağı’na katılan ve adını uluslararası alanda da duyurmaya başlayan festival, bugüne kadar Yussef Dayes, Erik Truffaz, Erkan Oğur, Elif Çağlar, Volkan Öktem, Sarp Maden, Alp Ersönmez, Korhan Futacı, Birsen Tezer, İmer Demirer gibi birçok usta ismi sahnesine konuk etti

KISA sürede Türkiye’nin önde gelen müzik etkinliklerinden birine dönüşen ve bu yıl 4.sü gerçekleşecek Bozcaada Caz Festivali’nin tarihleri belli oldu. allaturca ve 3dots’un ortaklığıyla 17-19 Temmuz 2020 tarihleri arasında Bozcaada’da gerçekleşecek festival, iyi müzik arayanlar kadar doğa ve gastronomi tutkunlarına da seslenen programıyla, 2020 yazının en doyurucu etkinliklerinden biri olacak. Bozcaada Caz Festivali’nin İlk Avantajlı Dönem bilet satışları ise biletix’te başladı. Açık hava enerjisi ile caz ve doğaçlama müziği buluşturan Bozcaada Caz Festivali, bu yıl da cazın ustaları ile genç yetenekleri aynı sahnede ağırlayacak ve tatilini iyi müzik dinleyerek geçirmek isteyenlere unutamayacakları bir 3 gün yaşatacak. Festival ayrıca, adanın farklı noktalarında gerçekleşecek sürpriz konserleri, gastronomi ustaları eşliğinde yapılacak tadım deneyimleri, çocuklara özel atölyeler, beden odaklı çalışmalar ve Bozcaada keşif rotaları gibi yan etkinliklerden oluşan keşif programıyla da, enerjisini tüm Bozcaada’ya yaymaya devam edecek. CAZIN USTALARINI BOZCAADA’DA AĞIRLADI 2017’den beri Bozcaada’yı müzikseverlerin uğrak yeri haline getiren Bozcaada Caz Festivali, genç yaşına rağmen, Türkiye’nin önde gelen müzik etkinliklerinden birine dönüştü. Geçtiğimiz yıl, aralarında Londra Caz Festivali, Stockholm Caz Festivali, North Sea Jazz gibi önemli müzik etkinliklerinin de olduğu Avrupa Caz Ağı’na katılan ve adını uluslararası alanda da duyurmaya başlayan festival, bugüne kadar Yussef Dayes, Erik Truffaz, Erkan Oğur, Elif Çağlar, Volkan Öktem, Sarp Maden, Alp Ersönmez, Korhan Futacı, Birsen Tezer, İmer Demirer gibi birçok usta ismi sahnesine konuk etti. ERİŞİLEBİLİR VE ÇEVRE DOSTU FESTİVAL İnsana, hayvana ve çevreye saygılı, eşitlikçi politikalarıyla da dikkat çeken Bozcaada Caz Festivali, geri dönüşümle yeniden yapılandırdığı sahnesi ve alandaki atıkları en aza indirmeye yönelik örnek çalışmalarıyla, eğlence sektöründe ileri dönüşüm (upcycle) bilincini uyandırdı. Geçen yıl Erişilebilir Her Şey İnisiyatifi’nin desteği ile başlattığı ve fiziksel düzenlemelerden sosyal medya iletilerine dek, engellenen bireylerin festivale katılımlarını artırmaya yönelik attığı somut adımlarla daTürkiye’nin erişilebilir ilk festivali oldu. Detaylı bilgi için: bozcaadacazfestivali.com

Mersin Altın Çilek Ödülleri sahiplerini bekliyor

31 yaşında hayatını kaybeden arabeskin taçsız kraliçesi Bergen’in anısına, vefatından 31 yıl sonra, memleketi Mersin’de anlamlı bir ödül verilecek… ALTIN Çilek Ödülleri törenine sayılı günler kaldı. Mersin’de bu yıl ilki gerçekleşecek olan ödül töreni için hazırlıklar tamamlanıyor. 16 Nisan akşamı, Mersin’in tanınmış simaları ve iş insanları ile cemiyet hayatının önde gelen isimleri, Altın Çilek Ödülleri Töreni'nde buluşacak. Turizm, Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan ‘1. Mersin Altın Çilek Ödülleri’ töreninde sanat, spor, sinema, televizyon, müzik ve bölgenin iş dünyasının en iyileri, ödülle taçlandırılacak. Yaklaşık, 40 farklı kategoride ödül kazanan yerel ve ulusal isim ve markalar, 16 Nisan Perşembe akşamı saat 20.00’den itibaren, Mersin NoaxHotel’de düzenlenecek ödül töreninde biraraya gelecek. Gecenin Sunucuları Şenol İpek ve Didem Delen olacak [caption id="attachment_179960" align="alignright" width="316"] Bergen[/caption] BERGEN’E VEFA 1958 yılında Mersin’de doğan ve 31 yıl önce, 31 yaşında hayatını kaybeden arabesk müziğin taçsız kraliçesi Bergen, doğduğu şehirde unutulmadı. Gecenin belki de en anlamlı ödülü, “Acıların Kadını”Bergen’in hayattaki yakınlarına takdim edilecek. Bu ödülün aynı zamanda, Bergen’in vefat ettikten sonraki ilk ödülü olarak da özel bir anlamı olacak. Saygın Medya Yönetim Kurulu Başkanı Saygın Kurt geceyle ilgili olarak şunları söyledi; “Türkiye’nin en güzel ve özel şehirlerinden birisi olan Mersin’in etkin tanıtımı adına düzenleyeceğimiz geceyle birlikte, çok önemli bir ödül törenini, Mersin’e olduğu kadar ülkemize de kazandırmış olacağız. Mersin turizminin markalaşması adına bu organizasyonun, önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz." Biz de bir not düşelim bu habere: Evet etkinliğin gerçekleşmesi için önümüzde bir ay var. Ülkemizde Corona virüsü nedeniyle çok önemli tedbirler alınıyor. Belki bu festival de ileri bir tarihe ertelenebilir.

Erol Evgin’den “Kadınlarımıza armağan”

TÜRK pop müziğinin duayenlerinden Erol Evgin, “Altın Düetler 2” albümünde Farah Zeynep Abdullah ile birlikte seslendirdiği “Sen Unutulacak Kadın mısın?” isimli şarkısının stüdyo okumalarındaki özel görüntülerden hazırlanan video klibi yayınladı. Sözleri Dr. Selma Çuhacı’ya, müziği Erol Evgin’e ait olan şarkının video klibini Evgin; "Unutulmayan kadınlar için yazılmış bu şarkı, kadınlarımıza armağan olsun” notuyla sosyal paylaşım sitesi Instagram üzerinden takipçileriyle paylaştı.

Haluk Levent yeri göğü inletti

TÜRK rock müziğin en güçlü karakterlerinden Haluk Levent, Bostancı Gösteri Merkezi sahnesinde performansı ile 3 bin 500 seyircinin coşkusunu her dakika dinamik tutmayı başardı. Yıllardır kendisine sahnede eşlik eden ekibiyle görkemli konserinin açılışını ‘Uçak Yaparım’la başlattıktan sonra, ‘Ankara’ ile devam eden Haluk Levent, eline aldığı gitarı ile şarkıya eşlik etti. Sadece gitarıyla söylemeye başladığı ‘Bazı Günler (Şehit)’ şarkısının bir bölümünde çıplak sesle devam ederek, geçtiğimiz günlerde yaşanan acı olaylara karşı duyarlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Eski ve yeni şarkılarının yanı sıra türkülerde söyleyen Haluk Levent seyircilerin arasına girerek onlarla sohbet etti. ‘Bugün selfi çekmek, sarılmak yok. Yanınızda dolaşacağım. Korona virüsüne karşı tedbirli olmalıyız. Hatta bunu bir şarkıya uyarladık’ diyerek yıllar önce Cem Karaca’nın sesinden ilk duyduğumuz ‘Rap Rap’i yeniden yorumladı. Bostancı konserinin en unutulmaz anlarından biride Elfida şarkısını yazdığı küçük kızın anne ve babasının konseri izlemesi oldu. Annesini sahneye davet eden Haluk Levent, ailenin ağzından şarkının gerçek hikâyesi anlatılırken, bütün seyircilerle beraber gözleri doldu. 26 yıllık müzik hayatının, 10 yeni şarkının yer aldığı 15. albümü ‘Tam Bana Göre’yi Pasaj&Garaj Müzik etiketiyle yayınlayan Haluk Levent, Avrupa’da ve Türkiye’nin birçok yerinde konserlere ara vermeden devam etti.