Doğan BULGUN DÖRT bin kişilik yarı açık amfi tiyatro Bilkent Odeon’daki konseri Jean François Heisser yönetecek. Bilkent Senfoni Orkestrasına (BSO) Burak Onur Erdem yönetimindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu eşlik edecek. TÜRKSOY işbirliğinde gerçekleştirilen konserin solistleri Kazakistan'dan Astana Operası başsolistleri soprano Zhupar Gabdullina ve mezzo-soprano Dina Khamzina, Rusya'dan Novaya Operası solisti tenor Nurlan Bekmukhambetov ile Metropolitan, Teatro alla Scala gibi dünyanın önemli merkezlerinde sahneye çıkan bas Burak Bilgili. Beethoven, müzik tarihinde dönüm noktası olan muazzam 9. Senfonisinin son bölümüne koro eklemiş, Schiller’in bütün insanların kardeş olduğu görüşünü dile getiren “Neşeye Övgü” şiirini kullanmıştır. Bu, bestecinin insanlığa vermek istediği son mesajdır. 1824’te ilk seslendirmesi yapılan 9. Senfoni, ilk koral senfoni olmasının yanı sıra diğer pek çok devrimci özelliği ile müziğin ulaştığı doruk noktalardan biri olarak kabul edilir. 2020’de büyük bestecinin 250. doğum yılı tüm dünyada kutlanacak. 15 Haziran Cumartesi (Bugün) Bilkent Odeonda saat 20.30’da başlayacak konserin biletlerine https://bilet.bilkent.edu.tr adresinden ulaşılabiliniyor. Konserden bir saat önce Tunus Caddesi ve Bahçelievler’den (DSİ misafirhanesi önü) hareket eden ücretsiz servis araçları izleyicileri Bilkent Odeon’a ulaştıracak. BSO Gişesi: 312 2901775

İki amatör koro ve iki güzel konser

Keçiörenliler Derneği Türk Sanat Müziği Korosu

“MÜZİK hayatın tınısı, rengi, mutluluk kaynağıdır” düşüncesiyle hareket eden Keçiörenliler Derneği Türk Sanat Müziği Korosu 2017 yılında Adnan Aydın tarafından kuruldu. Çalışmalar, ses sanatçısı, bestekâr ve şef Celal Abacı yönetiminde Keçiören Necip Fazıl Salonu’nda başladı. Koro 2018 yılında Ankara’da Necip Fazıl Salonu’nda iki, Çamlıdere’de de bir mini konser verdi. Koro bu sene de ilki Şubat ayında Necip Fazıl Salonu’nda, ikincisi ise 8 Haziranda Hacettepe M Salonu’nda gerçekleşen “Yaza merhaba konseri” ile sezonu sonuçlandırdı. Çalışmalarına yaz tatili süresince ara veren koro Eylül ayı sonlarında yine bir araya gelerek yeni sezon için çalışmalarına başlayacak. Yaz ayları için de düşünceleri var. Özel yemekler, meşk toplantıları ve geziler düzenleyip birlikteliklerini devam ettirmeyi sürdürecek.

Gönülden Gönüle Türk Müziği Korosu

ANKARA Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nda ses sanatçılığı yapmakta olan Turgut Karadeniz yönetiminde çalışmalarını sürdüren Gönülden Gönüle Türk Müziği Korosu Çayyolu Cüneyt Gökçer Sanat Merkezi’nde dinleyicileri hoşnut eden güzel bir konser verdi. Sunuculuğunu Nesrin Özyürek’in yaptıağı Avni Anıl’ın seçkin bestelerinden oluşan “Bir Peri Masalı” adlı konserde topluluk ikisi koro, biri düet, 21’i solo 24 eser seslendirdi. Konserin son bölümünde şef Turgut Karadeniz’in mini konseri de izleyenlerin çoşkulu alkışları ile karşılık buldu. Konser “Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı” yararına verildi. İzleyiciler salona girerken vakıf yararına mini bağışlarda bulundu.

Anadolu’dan Yankılar

KISA adı HAMOY olan Halk Müziği ve Oyunları Araştırma ve Eğitim Derneği yetişkinler ve gençlik koroları bu akşam saat 19.00’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde bir konser verecek. Anadolu’dan Yankılar olarak adlandırılan konserde yetişkinler korosunu şef Abdullah Gündüz, gençlik korosunu ise şef Ufuk Önder Serdar yönetecek. Halk Müziği ve Oyunları Araştırma ve Eğitim Derneği 6 Mart 1973 yılında kuruldu. HAMOY; yeryüzünün en zengin değerlerini içinde bulunduran ulusal kültürümüzün; halk müziği, halkoyunları, halk tiyatrosu ve diğer halkbilim ürünlerini genç kuşaklara aktarmak, bu kültürlerin devamını sağlamak ve sevdirmek için bu alanda eğitim çalışmaları yapıyor. Her yıl çeşitli yaş gruplarından yaklaşık 120 kişiye sosyokültürel bir ortam sağlayan, onların boş zamanlarını ulusal bir amaca yönelik olarak değerlendiren, onları her türlü kötü alışkanlıklardan alıkoyan dernek, devletin eğitim kurumlarından yararlanamayan yüzlerce vatandaşına da gönüllü eğitim hizmeti sunuyor. Özellikle gençlerimizin sosyal ve kültürel anlamda gelişmelerine yardımcı olacak, serbest zamanlarını değerlendirebilecekleri çeşitli faaliyet alanları yaratma çabasında tam 46 yıldır emek çaba harcıyor.