Evden, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” mesajları

Spor ve sanat alanında çeşitli başarılara imza atan gençler, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı evden gönderdikleri mesajlarla kutladı

NAZ AKMAN - Her yıl Türkiye’nin dört bir yanında spor gösterileri ve törenlerle kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl korona virüs salgını nedeniyle evlerden kutlandı. Milli mücadele başlangıcı olarak görülen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 101’inci yılı meydanlar yerine dijital ortamda coşkuyla yaşatıldı. Aralarında milli eskrimci, güreşçi, hentbolcu, voleybolcu ve sanatçıların bulunduğu bir grup genç de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı özel mesajlarla kutladı. Spor ve sanat dallarında çeşitli başarılara imza atan Başkentli gençlerin ortak mesajı ise “Şartlar ne olursa olsun layıkıyla, gururla, heyecanla, sanatla, sporla yaşayacağız ve yaşatacağız” oldu. Coşkuyla Tokyo 2021 Olimpiyat Oyunları’na kota alan 29 yaşındaki Milli Güreşçi Taha Akgül, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı bu sene evlerimizden kutladık. Buruk bir bayram geçirsek de coşkumuz, heyecanımız hiç azaltmadı. Atatürk’ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' sözüne bağlı kalmaya çalıştım. Evde antrenmanlarıma devam ediyorum. Bir an önce kampların başlamasını ve eski düzenimize dönmeyi istiyorum. Hedef ortada, şampiyonluğa bir yıl var” dedi. Milli Eskrimci Enver Yıldırım (24) ve ağabeyi Milli Takım Antrenörü Hakan Yıldırım (30) ise, “Bu zorlu süreci evimizde geçirsek de Atamızdan bize kalan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını coşkuyla kutladık. Gençler olarak üzerimize düşen ne varsa layıkıyla yapmaya hazırız. Bu süreçte evde antrenmanlarımıza devam ediyoruz. Bu durum salondaki kadar verimli olmasa zihinsel antrenmanları arttırarak krizi fırsata çevirmeye çalışıyoruz” sözlerine yer verdiler.

[caption id="attachment_183863" align="alignright" width="220"] Nurceren Akgün Göktepe
(Hentbol)[/caption]

Heyecanla Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü Bayan Hentbol Takımı Kaptanı Nurceren Akgün Göktepe (28), “Takım arkadaşlarımla birbirimizi motive ederek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hedefimiz her zamanki gibi Avrupa’da ve Türkiye’de takımımızı en iyi şekilde temsil etmek. Evde olmak 19 Mayıs heyecanımızı kaybedeceğimiz anlamına gelmiyor, bayramımız kutlu olsun” derken Para Masa Tenisi Milli Sporcusu ve Tokyo 2021 Paralimpik Oyunları’na katılmaya hak kazanan Nesim Turan (29) da “Tokyo’da hedeflediğim şampiyonluk için zinde kalıp bu süreci en iyi şekilde atlatmak istiyorum. Güzel ve spor dolu günlerimizin olması dileğiyle bayramımızı kutluyorum” mesajını, Milli Gülleci Murat Gündüz (26) ise “Atamızın mirasına her zaman sahip çıkacağız” ifadesini kullandı.

[caption id="attachment_183864" align="alignright" width="129"] Gülçin Doğan (Voleybol)[/caption]

Gururla Karayolları Spor Kulübü Kadın Voleybol Takımı Sporcusu Gülçin Doğan (30), “Atatürk’ün bize emanet ettiği bayrağımızı dalgalandırmak için çok çalışmaya devam edeceğim. Evde de olsak 19 Mayıs coşkumuz asla bitmeyecek” diye konuşurken Milli Satranç Sporcusu Zeki Berke Çaputçuoğlu (14), “Atatürk’ün bize gösterdiği yolda ilerleyerek çok sevdiğim ve gönülden bağlı olduğum satranç sporunda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum” dedi.

[caption id="attachment_183867" align="alignleft" width="197"] Barış Telli (Ampute Futbol)[/caption]

Sporla Ampute Milli Futbol Takımı Sporcusu Barış Telli (31), 19 Mayıs dolayısıyla tüm gençleri evde spor yapmaya davet ederken, Milli Yüzücü Nida Eliz Üstündağ (24), “Havuzdan uzak olmak ne kadar zor olsa da Olimpiyata gitme ve final yüzme hedefime ulaşabilmek için her türlü koşulda sporumu yapmaya devam ediyorum. Atamızın bizlere armağan ettiği bugünü, zorlukların üstesinden geldiğimizi göstererek, birbirimize kenetlenerek kutlamamız gerekiyor” dedi.

[caption id="attachment_183865" align="alignright" width="179"] Obua sanatçısı Ogün Koyunoglu[/caption]

Sanatla Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın desteklediği genç sanatçılar da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na ilişkin duygularını dile getirdiler. Obua sanatçısı Ogün Koyunoğlu (20), “Seyircilere sahnede konser vermeyi ve birlikte çok sesli müzik yapmayı özlüyorum fakat teknolojiyi yararımıza kullanıp sanatımızı tüm dünyayla paylaşabiliriz. Geçen yıl 19 Mayıs’ı İdil Biret’le konser vererek, kutlamıştık. Bu yıl da evde çektiğimiz videolarla oluşturduğumuz ‘sanal orkestra’ ile kutlayarak, Atatürk’ün mirasına sahip çıkıyoruz. Bu sürecin üstesinden gelebileceğimize inanıyorum. Karantina biterse Ağustos ayında Türkiye Gençlik Senfoni Orkestrası’nın Portekiz ve Romanya turnesine katılacağım ve Erasmus hareketlilikleri normale dönerse gitmek istediğim Almanya’daki Hochschule für Musik und Theater Leipzig ‘Felix Mendelssohn Bartholdy’ da okuma hayalimi gerçekleştirebileceğim” dedi. Viyola Sanat Dalı öğrencisi Arda Aykut da (18), “Bu sene daha özel olmalı, daha çok çalışıp Atamıza layık gençler olmalıyız. Bu bayram hepimizin, yeter ki en güzel şekilde yaşatalım” ifadesini kullandı.

[caption id="attachment_183866" align="alignright" width="237"] Şef ve besteci Yağız Oral[/caption]

Yaşayacağız ve yaşatacağız! Orkestra şefi ve Besteci Yağız Oral (23), “19 Mayıs coşkusunu şartlar ne olursa olsun yaşayacağız ve yaşatacağız. Pandemi sürecinin yaşattığı zorluklar bizlerin şevkini ve çalışma azmini kırmamalı, aksine geleceğin sanatçı adayları olarak üretmeye ve kendimizi geliştirmeye devam etmeliyiz” diye konuştu. Piyano Sanatçısı Nihan Ulutan (21) ve kız kardeşi Keman Sanat Dalı öğrencisi Nehir Ulutan (15) ise son olarak, “Karantina sürecimizi en sevdiğimiz dostlarımız enstrümanlarımızla yaratıcı ve üretken şekilde geçiriyoruz. Müzik sesinin eksik olmadığı evimizde kardeşim kemanda ben piyanoda ailecek 19 Mayıs’ı kutladık. Yıllar önce bestelediğim ve sözlerini yazdığım ‘O’nun Adı’ marşımı mutlulukla seslendirdim” sözlerine yer verdiler.

Editör: TE Bilisim