ANKARA - Keçiören Belediyesinin hizmete açtığı "Engelsiz Park" engelli çocuklar ile diğer çocukların birlikte oyun oynamalarını sağlayarak engelleri ortadan kaldırdı. İçerisinde bulunan oyun alanları ile de özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların eğitim, deneyim ve becerilerini geliştirmeye yönelik önemli bir eksikliği giderdi.

Keçiören Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Engelli çocukların hayatlarını kolaylaştıracak çözümler getirerek onların diğer çocuklarla aynı haklara sahip olduklarını hissetmelerini sağlayacak şekilde planlanan Engelsiz Park, hem engelli çocukların hem de ailelerini yüzünü güldürdü. Özel ilgiye muhtaç çocukların eğitiminde, dünyayı algılamalarında, problem çözme yeteneklerinin gelişmesinde, deneyim ve becerilerinin artmasında rol oynayacak park sayesinde, engelli çocukların dört duvar arasından kurtarılmalarına yönelik önemli bir adım atıldı. Engelli çocukların da yaşıtları gibi coşku, heyecan ve güvenle yaşama katılmalarını, neşeli çığlıklarıyla parkı doldurmalarını sağlayan Engelsiz Park, çocukların birbiriyle kaynaşmasına da vesile oluyor.

Engelli dostu belediyeyiz

Engelli ve engeli olmayan çocukların birlikte oyun oynayabildiği park ayrıca çocukların psikomotor becerilerinin gelişimine katkıda bulunarak, yaratıcılık ve hayal gücünü geliştirmelerine imkan tanıyor. Engellilerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, engellilere yönelik çok sayıdaki uygulamasıyla Keçiören’in "engelli dostu bir belediye" haline geldiğini kaydetti. Engelli bireylerin sıkıntılarını gidermek için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Başkan Ak, "Engelsiz bir Keçiören için çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımızla engelli vatandaşlarımıza her alanda yardımcı oluyoruz. Engellilerin diğer bireylerle aynı şartlara sahip olmaları için bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirdik. Engelsiz Park da bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz önemli projelerimizden birisi" dedi.